Ροή Ειδήσεων

Η προσωποκεντρική Συμβουλευτική στην πράξη

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τόπος «Η προσωποκεντρική Συμβουλευτική στην πράξη» των Dave Mearns, Brian Thorne και John McLeod, σε μετάφραση της Αθηνάς Δελλαπόρτα και επιστημονικής επιμέλειας των Αθηνάς Δελλαπόρτα, Ευάγγελου Καναβιτσά και Μαρίας Κεφαλοπούλου.
          Η Προσωποκεντρική Συμβουλευτική στην πράξη είναι ένα κλασικό σύγγραμμα, άμεσο, καθαρό και μεστό που µε απλή, καθημερινή µα καθόλου απλοϊκή γλώσσα βοηθά τους εκπαιδευόμενους συμβούλους και ψυχοθεραπευτές να πλησιάσουν δίχως φόβο την πράξη της συμβουλευτικής διαδικασίας. Ταυτόχρονα, οι ήδη έμπειροι επαγγελματίες μπορούν μέσα από τις σελίδες του να έρθουν εκ νέου σε επαφή µε τη θεωρία της πράξης, η οποία είναι τόσο γοητευτική και πλούσια, που σου θυμίζει ότι πάντα υπάρχει κάτι το οποίο όσο ήσουν «νέος» δεν είχες αντιληφθεί σε όλο του το βάθος. Γενικά, οι συγγραφείς παρουσιάζουν συνοπτικά µια επισκόπηση των θεωρητικών δομικών στοιχείων της προσέγγισης, των δεξιοτήτων και των συμπεριφορών του συμβούλου, της ανάπτυξης μιας συγκεκριμένης θεραπευτικής σχέσης και της σημασίας της έρευνας στον χώρο της προσωποκεντρικής προσέγγισης.
Πρόκειται για ένα ανεκτίμητο εργαλείο για τους ψυχοθεραπευτές όλων των προσεγγίσεων σε όλα τα στάδια της επαγγελματικής τους ανάπτυξης.
          Η τέταρτη έκδοση του αγγλικού πρωτοτύπου διατηρεί την προσβασιμότητα, τη σαφήνεια και την ευστοχία του βιβλίου, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει νέες εξελίξεις της προσέγγισης. Στους συγγραφείς Dave Mearns και Brian Thorne προστίθεται ο John McLeod, µε ένα νέο κεφάλαιο για την έρευνα στον χώρο της Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής.
ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
           
Ο Dave Mearns είναι επίτιμος καθηγητής συμβουλευτικής και πρώην διευθυντής της Μονάδας Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Strathclyde. Έχει γράψει επτά βιβλία, μεταξύ των οποίων και το Working at Relational Depth in Counselling and Psychotherapy (µε τον Mick Cooper). Για αρκετά χρόνια ήταν συν-επιμελητής του διεθνούς περιοδικού Person-Centered and Experiential Psychotherapies.
           
Ο Brian Thorne είναι επίτιμος καθηγητής συμβουλευτικής στο Πανεπιστήμιο East Anglia στο Νόργουιτς, στο οποίο παλαιότερα διετέλεσε διευθυντής του Τμήματος Συμβουλευτικής και του Κέντρου Σπουδών στη Συμβουλευτική. Είναι συνιδρυτής του Norwich Center όπου εξακολουθεί να εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης, µε εξειδίκευση στην πρακτική της πνευματικής καθοδήγησης.
           
Ο John McLeod είναι επίτιμος καθηγητής συμβουλευτικής στο Πανεπιστήμιο Abertay Dundee και επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όσλο στη Νορβηγία.
ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ
           
Η Αθηνά ∆ελλαπόρτα είναι προσωποκεντρική ψυχοθεραπεύτρια, επόπτρια και εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Εργάζεται ιδιωτικά από το 2009 και τη γοητεύει η εφαρμογή της θεωρίας προσωπικότητας στις άτυπες ψυχωσικές εκδηλώσεις και στις διαταραχές προσωπικότητας. Η μετάφραση βιβλίων από τον χώρο της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας είναι η νέα της αγάπη. Κατά τη διετία 2017-2019 διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας (ΕΕΨΕ) και αναπληρώτρια διευθύντρια του Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS. Σήμερα είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Προσωποκεντρικής & Βιωματικής Προσέγγισης (ΠΕΕΠΒΙΠ) και γραμματέας της World Association for Person-Centred and Experiential Psychotherapy and Counselling (WAPCEPC).
           
Ο Ευάγγελος Καναβιτσάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδίτσα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης το 1996. Το 2000 του απονεμήθηκε ο τίτλος MSc in Applied Psychology από το Πανεπιστήμιο του Ulster της Β. Ιρλανδίας, το 2005 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση του ICPS σε συνεργασία µε το Πανεπιστήμιο του Strathclyde και το 2015 του απονεμήθηκε το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας από την European Association for Psychotherapy. Στο παρελθόν εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας και σε δομές υποστήριξης εφήβων και κοινωνικά ευάλωτων ανθρώπων. Από το 2007 απασχολείται ως ψυχολόγος στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι και από το 2009 ως εκπαιδευτής στο ICPS, όπου διδάσκει σε προγράμματα προσωποκεντρικής συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.
           
Η Μαρία Κεφαλοπούλου (PhD) είναι εκπαιδεύτρια, επόπτρια εκπαιδευτών και ερευνήτρια στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, καθώς και Αcademic Lead για τη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS. Διδάσκει στο Τμήμα Ψυχολογίας του ICPS και έχει εξειδικευθεί στη φιλοσοφία, τη θεωρία, τη θεραπευτική πρακτική και την εποπτεία της Προσωποκεντρικής Ψυχοθεραπείας, όπως και σε θέματα φύλου και κοινωνικών διαστάσεων. Είναι µέλος της ΕΕΨΕ, της ΕΑP και της WAPCEPC (World Association for Person-Centered and Experiential Psychotherapy and Counseling). Συνεργάζεται ως Co-Editor µε την PCEP (Person-Centered and Experiential Psychotherapies). Έχει αρκετές συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια και σχετικές δημοσιεύσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω