Θαλάσσια οικονομία Κρήτης

[χρόνος ανάγνωσης 55 δευτερόλεπτα]

Η αλιεία, ο παράκτιος θαλάσσιος τουρισμός, η βιοοικονομία, η προστασία των παράκτιων περιοχών από την κλιματική αλλαγή, η βιοτεχνολογία, τα λιμάνια και οι βιώσιμες μεταφορές, ήταν το θεματικό επίκεντρο της συνάντησης του επικεφαλής της Μονάδας διαπεριφερειακών συνεργασιών και στρατηγικών θαλασσίων λεκανών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χρήστου Οικονόμου με τον Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης για τα Ευρωπαϊκά Διεθνή Θέματα Γιώργο Αλεξάκη.
            Η συνάντηση εργασίας εστιάστηκε στις συνέργειες που μπορούν να πραγματοποιηθούν έως και το 2028.
Συγκεκριμένα:

• Στις διαπεριφερειακές συνεργασίες και συναφή προγράμματα στην Μεσόγειο και στην ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης κατά την τελευταία δεκαετία.
• Στην ανάγκη ενίσχυσης της διακρατικής και διαπεριφερεριακής συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω μιας νέας πρωτοβουλίας EastMed, και τη συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο στην Ελλάδα.
• Στην αξιοποίηση των επιτυχημένων συνεργειών της Ελλάδας με την Κύπρο και με τα μέλη-χώρες της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Ιονίου.
• Στην συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην Ευρωπαϊκή Κοινοπραξία Έξυπνης Εξειδίκευσης S3 που εγκρίθηκε πρόσφατα από την Κομισιόν (DG MARE – DG REGIO) με αντικείμενο την Θαλάσσια Βιώσιμη Βιο-Οικονομία.
• Στην προετοιμασία της μεγάλης διοργάνωσης «Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας» το 2028 στην Κρήτη, και στην ενεργοποίηση των Δήμων, τοπικών φορέων και κοινωνίας-νέων μέσω τοπικών εκδηλώσεων που θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι 2024.
          Ακόμα, ο Γιώργος Αλεξάκης ενημέρωσε τον Χρήστο Οικονόμου για τις επικείμενες συναφείς εκδηλώσεις – συναντήσεις εργασίας στην Κρήτη, προσκαλώντας τον να παρουσιάσει την εμπειρία του και τις συναφείς πολιτικές της Κομισιόν για τη θάλασσα, τις μεταφορές, και τη βιώσιμη ανάπτυξη του παράκτιου χώρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω