Θεοφάνεια ΠτΔ στο Ρέθυμνο

[χρόνος ανάγνωσης 42 δευτερόλεπτα]

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Ρέθυμνο για τον εορτασμό των Θεοφανείων.  
          Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκε ο Δήμαρχος, Γιώργος Μαρινάκης, ενώ παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης, Μαίρη Λιονή, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης Γιώργος Γιακουμάκης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης και Ταμίας του Συνδέσμου Ξενοδόχων Κρήτης, Μανώλης Τσακαλάκης.
          Η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρακολούθησε τη λειτουργία στη Μητρόπολη και στη συνέχεια παρέστη στην τελετή ρίψης του Σταυρού στο Ενετικό Λιμάνι. Ακολούθησε ξενάγηση στην Παλιά Πόλη και γεύμα που παρέθεσε ο Δήμος Ρεθύμνης.
          Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την τελετή Αγιασμού των Υδάτων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Φώτα, ολόφωτα» σήμερα και ο εορτασμός της βάφτισης του Χριστού εκφράζει διαχρονικά την ανάγκη της πνευματικής αναγέννησης του ανθρώπου, την έξοδο στο φως της αλήθειας και της αλληλεγγύης.
Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι, τέτοια γιορτινή μέρα, κοντά στους νησιώτες μας, σε μια ιστορική πόλη της Κρήτης, το Ρέθυμνο, κοιτίδα και σταυροδρόμι των σπουδαιότερων πολιτισμών της Μεσογείου. Από το ενετικό λιμάνι του εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και καλή φώτιση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω