Θησαυροί Κρητικής γης

[χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά και 14 δευτ.]

Άνοιξε τις πύλες του στη Κίσσαμο το 14ο φεστιβάλ Γεύσεων και Τέχνης, ως ένα από τους σημαντικότερους τοπικούς αναπτυξιακούς θεσμούς που συμβάλει σημαντικά στην κοινή προσπάθεια των τοπικών φορέων των παραγωγών των Δήμων, της Περιφέρειας στην αξιοποίηση των ιδιαίτερων συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κισσάμου.
Το φεστιβάλ διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κισσάμου και θα διαρκέσει έως και τις 22 Αυγούστου 2023, στον παραλιακό δρόμο δυτικά του Δημοτικού Σταδίου Κισσάμου με ώρες λειτουργίας από 18:30 έως 23:30, με ελεύθερη είσοδο.
Το Πρόγραμμα έχει ως εξής:
• Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023
18:30 – 23:30 Έκθεση Τοπικών Προϊόντων & Ειδών Λαϊκής Τέχνης.
19.30 «Το ελαιόλαδο και ο Βιολειτουργικός του ρόλος» παρουσίαση βιβλίου του Απόστολου κ. Κυριτσάκη, Ομότιμου καθηγητή Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.
Φιλική συμμετοχή: Αγροτικός Συνεταιρισμός Γραμβούσας.
21.30 Διασκεδάζουμε με τους Γιώργο Μανωλιούδη & και Γιάννη Μενεγάκη.
Χορεύουν: Πολιτιστικός Σύλλογος «ο Γηγενής», Παραδοσιακός Συλλογος «ΕΤΕΟΚΡΗΤΕΣ».
• Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023
18:30 – 23:30 Έκθεση Τοπικών Προϊόντων & Ειδών Λαϊκής Τέχνης.
19.00 CROSS-COASTAL-NET | «Ανάπτυξη Διασυνοριακού Δικτύου Προώθησης Αειφόρου Παράκτιου Τουρισμού». Παρουσίαση των Τουριστικών Πακέτων που διαμορφώθηκαν στο πλαίσιο του έργου – Εγκαίνια GREEN TOURISM FESTIVAL.
21.00 «Χοροί Πελοποννήσου» από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.
21.30 Συναυλία με τον ξεχωριστό Μιχάλη Σταυρουλάκη και το συγκρότημά του.
Χορεύουν: ο Παραδοσιακός σύλλογος Ν. Χανίων «ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ» και ο Λαογραφικός.
Χορευτικός Σύλλογος Ακρωτηρίου «Ο ΚΑΓΙΑΛΕΣ».
• Σάββατο 19 Αυγούστου 2023
18:30 – 23:30 Έκθεση Τοπικών Προϊόντων & Ειδών Λαϊκής Τέχνης.
19.00 «ΔIAΔPAΣTIKO EPΓAΣTHPI ΓIA ΠAIΔIA» «O Aστερούλης και η Γοργόνα» μας στέλνουν τα μηνύματα τους. Αφήγηση Παραμυθιών της Μαίρη Μανουσάκη.
20.30 «ΧΟΡΟ ΧΡΟΝΙΚΑ ΚΙΣΣΑΜΟΥ» Α΄ Προβολή ντοκιμαντέρ Μουσικές περιπλανήσεις» από το μουσικό σχήμα «Kissamigos».
21.30 «Σεργιάνι στην Ελλάδα & Λαϊκές Χορογραφίες» από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.
• Κυριακή 20 Αυγούστου 2023  
18:30 – 23:30 Έκθεση Τοπικών Προϊόντων & Ειδών Λαϊκής Τέχνης.
20.30 «Μάθημα Μαγειρικής με προϊόντα της Κρητικής Γης» παρουσίαση από τον private σεφ Χαιρετάκη Βίκτωρα (και στην Αγγλική γλώσσα).
21.30 Συναυλία με τους: Νίκο και Αντώνη Ξυλούρη.
Χορεύει: ο Λαογραφικός Όμιλος Χανίων (Γ. Αγιασμενάκη).
• Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023
18:30 – 23:30 Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Ειδών Λαϊκής Τέχνης.
20.30 «Η τέχνη του Ψωμιού – Παράδοση από γενιά σε γενιά». Παρουσίαση από την σεφ κρητικής κουζίνας Τερεζάκη- Παντελάκη Ιωάννα, μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων.21.30 «Κρήτη μου όμορφο νησί» συναυλία από τη χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου.
• Τρίτη 22 Αυγούστου 2023
18:30 – 23:30 Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Ειδών Λαϊκής Τέχνης.
20.30 «Γλυκές γεύσεις με Αβοκάντο και Μέλι» παρουσίαση συνταγών από τον σεφ Ιωάννη Κουφό και την ομάδα του.21.30 Κρητικό Γλέντι με τους μοναδικούς Γιώργο Φραντζεσκάκη και Γιώργο Στρατάκη.Χορεύουν: Σχολή χορού Γιάννη και Χάρη Κουμή, Σύλλογος Κρητικών Χορών «Η ΚΙΣΣΑΜΟΣ».
            Κατά την διάρκεια των εγκαινίων ο Δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης, καλωσόρισε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τους θεσμικούς εκπροσώπους, τους εκθέτες και το πλήθος των παρισταμένων ενώ πριν τελέστηκε Αγιασμός από τον Μητροπολίτη κκ Αμφιλόχιο.
            Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα και στην επιτυχία του φεστιβάλ που πραγματοποιείται για 14 συνεχόμενα χρόνια και τόνισε ότι πρόκειται για έναν σημαντικό θεσμό για την πόλη της Κισσάμου, ο οποίος αρχικά ξεκίνησε ως Κισσαμίτικος Αύγουστος και στη συνέχεια ως φεστιβάλ Κισσαμίτικης κουλτούρας, με σκοπό κάθε φορά να αναδεικνύει τον πολιτισμό, τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και τα αγνά τοπικά προϊόντα. Η γιορτή των γεύσεων, της τέχνης και της παράδοσης, επιδιώκει να συνδεθεί και με το τουριστικό προϊόν της περιοχής, καθώς η Κίσσαμος αποτελεί πλέον έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς της Κρήτης αλλά και της Ελλάδας γενικότερα. Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει την Κρήτη μέσα από τους θησαυρούς που προσφέρει η γη και οι άνθρωποι της, αλλά και από μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων και συναυλιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω