Θωράκιση λιμένα φρουρίου Κούλε

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» και στη Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης της πόλης του Ηρακλείου, με προϋπολογισμό 1.406.110,00 ευρώ και φορέα υλοποίησής τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) εντάσσεται το έργο θωράκισης του προσήνεμου μόλου Λιμένα Ηρακλείου έμπροσθεν του φρουρίου Κούλε.
Το αντικείμενο του έργου, αναλύεται σε τρία υπό-έργα:
Α. Κατασκευή θωράκισης προσήνεμου μόλου που περιλαμβάνει: Θωράκιση λιμενικών έργων με φυσικούς ογκολίθους προέλευσης λατομείου ατομικού βάρους 2500 – 4000 kg, Κυψελωτοί τεχνητοί ογκόλιθοι από σκυρόδεμα κατηγορίας C25/30, Άρση / επανατοποθέτηση τεχνητών ογκολίθων βάρους μέχρι 35 τόνων, Εισκόμιση, Αποκόμιση, Μετακινήσεις Πλωτού Εξοπλισμού.
Β. Αρχαιολογικό έργο. Αρχαιολογικές εργασίες, πρόσληψη δύο καταδυόμενων αρχαιολόγων. Αρχαιολογική μελέτη και δημοσίευση αυτών.
Η περιοχή βρίσκεται στα κεντρικά παράλια της πόλης του Ηρακλείου Κρήτης στη ρίζα του προσήνεμου μόλου του Λιμένα Ηρακλείου.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετά την υπογραφή ένταξης του έργου στο ΠΕΠ Κρήτης δήλωσε: «Για μια ακόμα φορά με την άριστη συνεργασία των φορέων, στο συγκεκριμένο έργο με τον Δήμο Ηρακλείου και τον Ο.Λ.Η., εντάξαμε το έργο αυτό στο ΕΣΠΑ. Μέσα από το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που είχε υποβάλλει ο Δήμος Ηρακλείου, ο Δήμαρχος κ. Λαμπρινός, ο Πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Βαρδαβάς, αυτή η σημαντική παρέμβαση σε μια διετία πρέπει να ολοκληρωθεί. Συνεχίζουμε όμως και τη νέα προγραμματική περίοδο, ολοκληρώνεται ένας σημαντικός σχεδιασμός για έργα που θα ενταχθούν άνω των 80 εκ. ευρώ σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Αγ. Νικόλαο. Πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση για τις δημοπρατήσεις των έργων που θα γίνουν μέσω των μελετών που θα υποβληθούν για υλοποίηση. Για την ένταξη του παρόντος έργου, ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο κ. Λαμπρινό, τον Πρόεδρο του ΟΛΗ κ. Βαρδαβά για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω