Ροή Ειδήσεων

Ιδιόκτητος χώρος CRETAN PALLIATIVE CARE

Τη δική του στέγη απέκτησε πρόσφατα ο Σύλλογος ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΡΗΤΗΣ «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» CRETAN PALLIATIVE CARE, εγκαινιάζοντας  την έναρξη της νέας περιόδου λειτουργίας του και προσφοράς στον συνάνθρωπο.
Στον ανακαινισμένο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο, επί της οδού Γεωργίου Γεωργιάδου 64 Α’ κοντά στο Κομμένο Μπεντένι, ο Σύλλογος συνεχίζει να προσφέρει, το εθελοντικό του έργο και εμπλουτίζει τις δράσεις του για να παρέχει υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσίες σε ασθενείς και τις οικογένειές τους.
          Ο χώρος αποτελεί μία ευγενική προσφορά του κ. Κωνσταντίνου Κ. Μπαντουβά και της κυρίας Δέσποινας Κ. Μπαντουβά και για την ανακατασκευή του εργάστηκαν εθελοντικά επαγγελματίες αρκετών ειδικοτήτων. Στις αίθουσες του νέου κτιρίου πρόκειται να λειτουργήσουν τμήματα ψυχολογικής στήριξης οικογενειών των ασθενών, υποστήριξης φροντιστών, εργοθεραπείας, ελέγχου πόνου, διατροφικών συμβουλών, αρωματοθεραπείας, ανάγνωσης βιβλίων και διαχείρισης πένθους, ομάδες αυτοβοήθειας, ενώ θα παρέχεται και η δυνατότητα επικοινωνίας με ιερέα.
            Παράλληλα, ο Σύλλογος θα συνεχίσει τις κύριες εθελοντικές και δωρεάν δραστηριότητες του όπως:
• Η παροχή εξατομικευμένης ολιστικής Ανακουφιστικής Φροντίδας σε ασθενείς που πάσχουν από απειλητικά για τη ζωή τους νοσήματα, στον δικό τους χώρο, από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, που έχουν επιμορφωθεί στις αρχές της Ανακουφιστικής Φροντίδας και σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς τους.• Η παραχώρηση νοσηλευτικού εξοπλισμού στους ασθενείς με τη μορφή δανεισμού (κρεββάτια, καρότσια κ.α.).

• Η υποστήριξη των ιατρικών θεραπειών και η αντιμετώπιση του πόνου και των συμπτωμάτων θεραπείας, καθώς και ψυχολογικών, κοινωνικών και πνευματικών προβλημάτων.
• Η εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής ποιότητας ζωής για τους ασθενείς και η υποστήριξη της οικογένειας τους και των λοιπών οικείων προσώπων των ασθενών κατά τη διάρκεια της ασθένειας, όσο και κατά την περίοδο του πένθους.
• Η ενίσχυση της συμμετοχής εθελοντών, οι οποίοι δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση τους επαγγελματίες υγείας, αλλά συνεισφέρουν με βάση τη δική τους επαγγελματική εμπειρία και κατάρτιση.
• Η επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας, αλλά και των οικογενειών, φροντιστών και εθελοντών στις αρχές της Ανακουφιστικής Φροντίδας.
• Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινωνίας για τα οφέλη της Ανακουφιστικής Φροντίδας.
          Η Γραμματεία του Συλλόγου ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΡΗΤΗΣ «Ζαχαρίας  Κ. Μπαντουβάς» CRETAN PALLIATIVE CARE λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα 09.00 έως 17.00, στην έδρα του Συλλόγου (Γεωργίου Γεωργιάδου 64 Α’, Ηράκλειο Κρήτης). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στα 6940759100, 2810528736 και στο email: [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω