Ισπανική αγορά φρούτων & λαχανικών

Η παραγωγή φρούτων και λαχανικών στην Ισπανία αντιπροσωπεύει το 65% της συνολικής αγροτικής παραγωγής και συνιστά έναν από τους σημαντικότερους παραγωγούς φρούτων και λαχανικών παγκοσμίως. H χώρα αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα της Ευρώπης και συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών πρώτων σε παγκόσμιο επίπεδο, μαζί με την Κίνα και τις Η.Π.Α. Το μερίδιο της Ισπανίας στο συνολικό παγκόσμιο εμπόριο φρέσκων φρούτων και λαχανικών αντιπροσωπεύει περίπου το 12%. Αντίστοιχα, στην Ευρώπη αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό φρούτων και λαχανικών και αντιπροσωπεύει το 25% της συνολικής ευρωπαϊκής παραγωγής. Περί τα 1,75 εκατομμύρια εκτάρια γης καλλιεργούνται με φρούτα και λαχανικά, η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται στην Κοινότητα της Ανδαλουσίας και της Βαλένθια.
          Σχετικά με την οικονομία της Ισπανίας, η καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών απορροφά περίπου το 29% του συνόλου της γεωργικής παραγωγής. Επιπλέον, το 25% των εργαζομένων στον αγροτικό τομέα απασχολείται στις εν λόγω καλλιέργειες και υπολογίζεται ότι οι άμεσα εργαζόμενοι του τομέα αυτού ξεπερνούν τους 202.000, στους οποίους πρέπει να προστεθούν ακόμη 100.000, οι οποίοι απασχολούνται έμμεσα στον κλάδο. Το 50% της εγχώριας παραγωγής προορίζεται για εξαγωγές, αποτελώντας με τον τρόπο αυτόν έναν σημαντικό τομέα για την οικονομική ανάπτυξη της Ισπανίας.
          Τα παραπάνω καταγράφονται στην επικαιροποιημένη μελέτη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μαδρίτη.
            Ολόκληρη η μελέτη της αγοράς φρούτων και λαχανικών της Ισπανίας:

Ομιλητές 2ης Ημερίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω