Ροή Ειδήσεων

Ισχυρή τουριστική ανάκαμψη

HurryTimer: Invalid campaign ID.

Ο διεθνής τουρισμός συνεχίζει να δείχνει σημάδια ισχυρής και σταθερής ανάκαμψης από τον αντίκτυπο της πανδημίας παρά τις σημαντικές αυξανόμενες οικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις, σύμφωνα με το τελευταίο Παγκόσμιο Βαρόμετρο Τουρισμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού – UNWTO.
          Ειδικότερα ο διεθνής τουρισμός σημείωσε ισχυρή ανάκαμψη τους πρώτους πέντε μήνες του 2022, με σχεδόν 250 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις να καταγράφονται. Αυτό συγκρίνεται με 77 εκατομμύρια αφίξεις από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2021 και σημαίνει ότι ο κλάδος έχει ανακτήσει σχεδόν το μισό (46%) των επιπέδων πριν από την πανδημία του 2019.
          Η Ευρώπη υποδέχθηκε περισσότερες από τέσσερις φορές περισσότερες διεθνείς αφίξεις από ό,τι τους πρώτους πέντε μήνες του 2021 (+350%), ενισχυμένη από την ισχυρή ενδοπεριφερειακή ζήτηση και την άρση όλων των ταξιδιωτικών περιορισμών σε έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών. Η περιοχή σημείωσε ιδιαίτερα ισχυρές επιδόσεις τον Απρίλιο (+458%), αντανακλώντας μια πολυάσχολη περίοδο του Πάσχα. Στην Αμερική , οι αφίξεις υπερδιπλασιάστηκαν (+112%). Ωστόσο, η ισχυρή ανάκαμψη μετράται έναντι των αδύναμων αποτελεσμάτων το 2021 και οι αφίξεις παραμένουν συνολικά 36% και 40% κάτω από τα επίπεδα του 2019 και στις δύο περιοχές, αντίστοιχα.
          Το ίδιο μοτίβο παρατηρείται και σε άλλες περιοχές. Η ισχυρή ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή (+157%) και την Αφρική (+156%) παρέμεινε 54% και 50% κάτω από τα επίπεδα του 2019 αντίστοιχα, και η Ασία και ο Ειρηνικός σχεδόν διπλασίασαν τις αφίξεις (+94%), αν και οι αριθμοί ήταν 90% χαμηλότεροι 2019, καθώς ορισμένα σύνορα παρέμειναν κλειστά για μη απαραίτητα ταξίδια. Εδώ, η πρόσφατη χαλάρωση των περιορισμών φαίνεται σε βελτιωμένα αποτελέσματα για τον Απρίλιο και τον Μάιο.
            Ολόκληρο το Παγκόσμιο Βαρόμετρο Τουρισμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού – UNWTO:

2η Ημερίδα «ΚΡΗΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΝ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω