Ροή Ειδήσεων

Κέντρο Παράκτιων Αθλημάτων

Το μεγαλύτερο και υπερσύγχρονο Κέντρο Παράκτιων Αθλημάτων, που συμπληρώνει ιδανικά τις υφιστάμενες υποδομές του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, το Karteros Beach Sports Center, εγκαινιάστηκε την Κυριακή 13 Ιουνίου 2022, σε μία λαμπρή τελετή. Κατάμεστες οι εξέδρες με χιλιάδες κόσμου, εκπροσώπων όλης της αθλητικής οικογένειας και με τις αποστολές των εθνικών ομάδων των 32 χωρών που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach HandBall Εφήβων – Νεανίδων.
          Πρόκειται για την εγκατάσταση όπου από σήμερα, 14 Ιουνίου και έως τις 26 του μήνα, θα «χτυπά» η καρδιά του Παγκόσμιου Χάντμπολ, με τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball Εφήβων – Νεανίδων και Ανδρών – Γυναικών.
          Το «Karteros Beach Sports Center» περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή τέσσερα σύγχρονα γήπεδα άμμου (ένα κεντρικό με λυόμενες περιμετρικές κερκίδες χωρητικότητας 2.500 θεατών, δύο χωρητικότητας 500 θεατών συν ένα βοηθητικό), καθώς και ένα προθερμαντήριο. Συμπληρώνονται από βοηθητικούς χώρους (αποδυτήρια, ντουζιέρες, ιατρείο, χώρο για έλεγχο ντόπινγκ, γραφεία διοίκησης, χώροι συνεντεύξεων, συναντήσεων και εργασίας δημοσιογράφων, προσωρινές εγκαταστάσεις τουαλετών κλπ), ενώ έχει αλλάξει και αναβαθμιστεί σημαντικά η εικόνα της περιοχής με τη διαμόρφωση των περιβάλλοντων χώρων (ασφαλτόστρωση δρόμων, πάρκινγκ, σήμανση κ.ά.)
          Ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, επισήμανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του: «Με όραμα, πίστη, έμπνευση και συνεργασία, καταφέραμε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού να πετύχουμε σημαντικούς στόχους που είχαμε θέση εξ αρχής βασισμένοι σε ένα στοχευμένο σχέδιο για τον αθλητισμό της χώρας.
Η Ελλάδα διαθέτει πλέον, εδώ στο Ηράκλειο τις πρώτες Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις.
Η πόλη μας γίνεται περιζήτητος προορισμός για αθλητικό τουρισμό και πέραν όσων διοργανώσεων ήδη φιλοξενήθηκαν, εκκινούν από αύριο τα 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball (Εφήβων – Νεανίδων, Ανδρών – Γυναικών, 14-26 Ιουνίου), με 64 Εθνικές Ομάδες, από 33 χώρες και των 5 ηπείρων.
Η Κρήτη πρωτοπορεί, η Ελλάδα αλλάζει! Πάμε μπροστά με όχημα τον αθλητισμό.»
          Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ευγένιος, στον χαιρετισμό του ανέφερε «Εδώ αγαπητέ Υφυπουργέ, Λευτέρη Αυγενάκη, φτιάξατε ένα παλάτι αθλητισμού και πολιτισμού. Και παρά το άσμα, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως είναι ωραίο στην άμμο να στήνεις παλάτια! Ένα παλάτι για τον λαό της Ελλάδας και της Κρήτης, για τη νεολαία μας.
Όσο περίμενα να ξεκινήσει η εκδήλωση παρακολούθησα το σποτάκι σας για την καταπολέμηση του ντόπινγκ και σκέφτηκα πως και εσείς, όπως και εμείς, επιτελείτε -με τον δικό σας τρόπο- μια άλλου είδους ιεραποστολή! Με αγάπη στον άνθρωπο κάνετε ό,τι και εμείς και προς τούτο αξίζετε τα δικά μας αμέτρητα… likes!
Θερμά σας ευχαριστώ γι’ αυτό που εσείς προσφέρετε στον τόπο μας και στην παγκοσμιότητα, που βλέπω σημαίες τόσων χωρών, αθλητές από όλον τον κόσμο που εδώ σε αυτό το αθλητικό κέντρο θα κερδίσουν πολλά περισσότερα από αυτά που φαίνονται: ανθρωπιά, πολιτισμό, κρητική φιλοξενία».
          Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στον Υφυπουργό Αθλητισμού που μαζί με τους συνεργάτες τους και όλους τους θεσμικούς φορείς αποπεράτωσαν ταχύτατα αυτό το τόσο σημαντικό έργο. Εμείς δεσμευόμαστε να διατηρηθεί και να γίνουν ακόμα μεγαλύτερα έργα για την κοινωνία της Κρήτης για την εξέλιξή της».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω