Ροή Ειδήσεων

Καναδική αγορά Λιανεμπορίου

Οι καναδικές εισαγωγές προϊόντων τροφίμων και ποτών για τελική κατανάλωση ανήλθαν το 2020 σε 27,5 δισ. €, Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται σνακ, δημητριακά πρωινού, σάλτσες, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές για κατοικίδια, κρασί, οινοπνευματώδη ποτά, μπύρα και αναψυκτικά. Οι τρεις πρώτες κατηγορίες καταναλωτικών αγροδιατροφικών προϊόντων είδη αρτοποιίας, ζύμης, τα δημητριακά και τα ζυμαρικά (3,5 δισ. €), τα φρέσκα λαχανικά (3 δισ. €) και τα φρέσκα φρούτα (2,5 δισ. €).
Τα παραπάνω είναι σύμφωνα με την έρευνα του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Ελληνικού Προξενείου στο Τορόντο, για την Καναδική αγορά Λιανεμπορίου.
          Στην μελέτη αναφέρεται ότι η σχετικά πρόσφατη εφαρμογή καναδικών εμπορικών συμφωνιών με ομάδες τρίτων χωρών, όπως η CETA (Συνεκτική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία Καναδά— Ευρωπαϊκής Ένωσης) και η CPTPP (Συνεκτική και Προοδευτική Συμφωνία για Εταιρική Σχέση του Ειρηνικού), έχουν συμβάλει στον αυξημένο ανταγωνισμό εξαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων στην καναδική αγορά. Ο Καναδάς έχει συνάψει, επίσης, εμπορικές συμφωνίες με σειρά άλλων χωρών, όπως Ισραήλ, Ιορδανία, Ελβετία, Ισλανδία, Ονδούρα, Κορέα, κλπ.
          Η αγορά του Καναδά ελέγχεται κατά 75% από πέντε ομίλους εκ των οποίων οι τρεις επικεντρώνουν σε αγροδιατροφικά προϊόντα. Οι Επαρχίες Οντάριο, Κεμπέκ και Βρετανικής Κολομβίας αντιπροσωπεύουν το 75% της καναδικής λιανικής αγοράς.
          Η καναδική αγορά τροφίμων χαρακτηρίζεται αφ’ ενός μεν από ζήτηση ποιοτικών αλλά φθηνών τροφίμων και αφ’ ετέρου τροφίμων υψηλής ποιότητας ή ειδικών προϊόντων.
          Παρ’ όλο που συνήθως οι αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά θεωρείται ότι αποτελούν μία ενιαία αγορά της Βορείου Αμερικής, ορισμένα συσκευασμένα προϊόντα υψηλής ποιότητας πωλούνται στον Καναδά σε τριπλάσια τιμή από την αντίστοιχη στις ΗΠΑ. Μία τακτική διείσδυσης είναι ξεκινά μία εταιρεία με πωλήσεις στα ανεξάρτητα καταστήματα και μετά να επεκτείνεται στις μεγάλες αλυσίδες, καθώς οι αγοραστές των τελευταίων ζητούν αποδεδειγμένες πωλήσεις ενός νέου προϊόντος, προτού δώσουν χώρο στα ράφια τους.
            Ολόκληρη η έρευνα για την Καναδική αγορά Λιανεμπορίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω