Καναδικό οικοσύστημα νεοφυών εταιρειών

[χρόνος ανάγνωσης 40 δευτερόλεπτα]

Ο διάδρομος Τορόντο-Waterloo στον Καναδά, φιλοξενεί περισσότερες από 15.000 τεχνολογικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων 5.200 νεοφυών επιχειρήσεων, σύμφωνα με την έκθεση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Τορόντο.
            Ειδικότερα υπολογίζεται ότι στον τεχνολογικό τομέα της περιοχής αυτής απασχολούνται άνω των 280.000 ατόμων. Αποτελεί τον μεγαλύτερο τεχνολογικό κόμβο του Καναδά και έναν από τους σημαντικότερους της Βόρειας Αμερικής. Η περιοχή αναπτύσσεται ραγδαία και προσελκύει τόσο τεχνολογικούς γίγαντες όσο και καινοτόμες νέες νεοφυείς επιχειρήσεις.
            Η επιτυχία του οικοσυστήματος νεοφυών εταιρειών του Τορόντο είναι εν μέρει αποτέλεσμα της φιλικής μεταναστευτικής πολιτικής του Καναδά. Η Στρατηγική Παγκοσμίων Δεξιοτήτων (Global Skills Strategy) που εφαρμόζεται επιτάχυνε σε μόλις δύο εβδομάδες την διαδικασία μετανάστευσης για εργαζομένους υψηλής ειδίκευσης. Πλέον οι μισοί από τους κατοίκους του Τορόντο έχουν γεννηθεί εκτός Καναδά.
            Κορυφαίοι τεχνολογικοί κόμβοι, όπως οι Mars και Communitech, έχουν δημιουργήσει μια ισχυρή επιχειρηματική κοινότητα. Παρέχουν συνεχή υποστήριξη με συνέπεια και σταθερή ροή ταλέντων που προέρχεται από τοπικά πανεπιστημιακά ιδρύματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα Πανεπιστήμια του Βατερλό, του Γιορκ και του Τορόντο.
Ολόκληρη η Έκθεση «Το καναδικό οικοσύστημα νεοφυών εταιρειών στον Διάδρομο Τορόντο—Waterloo»:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω