Κατάλογος «μη φιλικών ξένων κρατών»

HurryTimer: Invalid campaign ID.

Η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας διεύρυνε τον κατάλογο «των μη φιλικών ξένων κρατών», συμπεριλαμβάνοντας την Ελλάδα, τη Δανία, τη Σλοβενία, την Κροατία και τη Σλοβακία.
          Το διάταγμα περιλαμβάνει τον περιορισμό έως την πλήρη απαγόρευση για τις μη φιλικές χώρες της δυνατότητας πρόσληψης πρεσβειών, προξενείων και αντιπροσωπευτικών κρατικών υπηρεσιών εργαζομένων από άτομα που βρίσκονται στο έδαφος της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα διάταξη, η Ελλάδα έχει όριο 34 άτομα, η Δανία 20, η Σλοβακία 16 ενώ η Σλοβενία ​​και η Κροατία δεν θα μπορούν να προσλάβουν υπαλλήλους στις διπλωματικές και προξενικές τους αποστολές.
          Η Ρωσική κυβέρνηση διευκρινίζει πως ο κατάλογος που εγκρίθηκε δεν είναι οριστικός και, λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες εχθρικές ενέργειες ξένων κρατών που στρέφονται κατά των ρωσικών αποστολών στο εξωτερικό, μπορεί να επεκταθεί.
          Με αφορμή την επέκταση του καταλόγου των λεγόμενων «μη φιλικών κρατών», η Ύπατη Εκπροσώπου εξ ονόματος της ΕΕ δήλωσε ότι εκφράζει τη λύπη της για την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης στις 20 Ιουλίου 2022 να προσθέσει πέντε κράτη μέλη της ΕΕ – Ελλάδα, Δανία, Κροατία, Σλοβακία και Σλοβενία ​​– στον κατάλογο των χωρών για τις οποίες είναι τα μέτρα «Απάντηση σε μη φιλικές ενέργειες ξένων κρατών». εφαρμόσιμος. Η ΕΕ θεωρεί τους ισχυρισμούς σχετικά με εχθρικές ενέργειες ως αβάσιμους και απαράδεκτους, καλώντας τη Ρωσία να ανακαλέσει όλες αυτές τις καταχωρίσεις.

2η Ημερίδα «ΚΡΗΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΝ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω