Κατάργηση απαγόρευσης κυκλοφορίας

Τα υγειονομικά μέτρα που ανακοινώνει από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση, για τον περιορισμό του covid-19, θα ισχύουν για δεκαπέντε μέρες και καταργείται το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, τόνισε ο υπουργός Υγείας την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021.
Επίσης ανέφερε:
• Οι «κόκκινες» περιοχές θα έχουν τα χαρακτηριστικά της ενημέρωσης της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας και δεν επισύρουν επιπλέον μέτρα από αυτά που θα ισχύουν σε όλη την επικράτεια. Συνεπώς, οι «κόκκινες» περιοχές που θα ανακοινώνονται από εδώ και στο εξής δεν θα επισύρουν διαφορετική αντιμετώπιση ως προς τη λήψη των μέτρων.
• Δεν υπάρχει πια το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες, ούτε το μέτρο ότι δεν θα μπορεί η ψυχαγωγία, η εστίαση να μην έχει μουσική. Όλα αυτά θα λειτουργούν κανονικά.
• Θα υπάρχει πλήρης ελευθερία στην κατεύθυνση των χώρων όπου βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι. Ειδικότερα:
– Στην εστίαση, όπου έχουμε πλήρως εμβολιασμένα άτομα, δηλαδή στους αμιγείς χώρους για εμβολιασμένους, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.
– Θα μπορεί να υπάρχει κανονικά η διασκέδαση και η εστίαση. Θα τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας ως προς την αντισηψία, ενώ για το προσωπικό το οποίο εργάζεται θα υπάρχουν όλα τα μέτρα τα οποία προβλέπονται, δηλαδή και η χρήση μάσκας και η ατομική προστασία.
– Στους χώρους, λοιπόν, διασκέδασης υπάρχει πλέον πλήρης ελευθερία σε όσους είναι εμβολιασμένοι και οι χώροι είναι αμιγώς εμβολιασμένοι, κλειστοί χώροι.
– Αντιστοίχως στους ανοιχτούς χώρους, όσοι επιλέξουν να είναι μόνο για εμβολιασμένους θα ισχύουν τα αυτά μέτρα, δηλαδή θα έχουμε πλήρη λειτουργία.
Θα είναι πάρα πολύ αυστηρό το πλαίσιο σε όσα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν άτομα εντός αυτών των χώρων, τα οποία είτε δεν είναι εμβολιασμένα είτε δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης.
– Για τους άλλους χώρους που είναι μικτούς στη διασκέδαση, ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν, διότι σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε τους εμβολιασμένους αλλά να προστατεύσουμε και τους ανεμβολίαστους οι οποίοι κινδυνεύουν πολύ περισσότερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω