Κατάρτιση ενεργειακής μετάβασης

[χρόνος ανάγνωσης 43 δευτερόλεπτα]

Η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και της «ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε. – Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης», για την υλοποίηση του Προγράμματος Κατάρτισης σε θέματα που αφορούν την Ενεργειακή Μετάβαση, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί από επιστήμονες του χώρου της ενέργειας και μέλη της ΜΙΝΩΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ενώ για την οργάνωση των δράσεων θα παρέχεται η τεχνική και διοικητική υποστήριξη της ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε. 
            Οι δράσεις σε ολόκληρο το νησί, περιλαμβάνουν ημερίδες ενημέρωσης σε Δήμους, Συλλόγους, Σχολεία, ομάδες επαγγελματιών διαφόρων ειδικοτήτων, με όφελος για το σύνολο των πολιτών της Κρήτης και αναμένονται να ξεκινήσουν από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Στόχος είναι η ενημέρωση για τις ευκαιρίες αξιοποίησης και τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, τον τρόπο λειτουργίας των Ενεργειακών Κοινοτήτων και τη συμβολή αυτών στο κοινωνικό σύνολο. Η πρωτοβουλία αυτή, εκτός από ενημέρωση, θα αποτελέσει κίνητρο για την συνειδητή εμπλοκή του κάθε πολίτη στην ενεργειακή μετάβαση.
            Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών από την έναρξή του, ενώ κατά τη διάρκειά του θα αναπτυχθούν ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά εργαλεία με τις πλέον σύγχρονες και παραστατικές μεθόδους (e-class, video, πειραματικές διατάξεις, 3D-μακέτες, κλπ). 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω