Ροή Ειδήσεων

Καταγραφή ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου σταθμού καταγραφής ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας έγινε σήμερα στην λεωφόρο Δημοκρατίας στο Ηράκλειο, ενώ σε λίγες ημέρες αναμένεται η έναρξη λειτουργίας αντίστοιχου σταθμού καταγραφής στα Χανιά.
          Οι δύο αστικοί σταθμοί αποτελούν βασικό τμήμα του δικτύου  σταθμών παρακολούθησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας στην Κρήτη το οποίο περιλαμβάνει επιπλέον δυο νέους περιαστικούς σταθμούς σε Ηράκλειο και Χανιά που εδρεύουν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στις Βούτες και στο Πολυτεχνείο Κρήτης στα Κουνουπιδιανά αντίστοιχα.
          Το δίκτυο των τεσσάρων σταθμών έχει εξοπλιστεί με τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Κρήτης με το ποσό των 900.000 ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ. Παράλληλα στο δίκτυο αυτό εντάσσεται υφιστάμενος σταθμός στον οικισμό Φινοκαλιά Λασιθίου που λειτουργεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο οποίος αναβαθμίζεται τεχνολογικά μέσω του ίδιου έργου της Περιφέρειας.
          Οι επιστημονικοί συνεργάτες της Περιφέρειας για τη λειτουργία του δικτύου είναι από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστήμιου Κρήτης  οι καθηγητές Μαρία Κανακίδου και Νίκος Μιχαλόπουλος και από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης ο καθηγητής Μιχάλης Λαζαρίδης.
          Ο σχεδιασμός και υλοποίηση του έργου του δικτύου στην Κρήτη έγινε με έγκριση του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, από τους Αντιπεριφερειάρχες Νίκο Καλογερή, Νίκο Ξυλούρη, τον Διευθυντή και τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης Μαρίνο Κριτσωτάκη, Ελένη Καργάκη, Μαρία Κανδηλογιαννάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω