Ροή Ειδήσεων

Καταγραφή ζημιών ζωικού κεφαλαίου

Σε ενημέρωση προς τους ενδιαφερόμενους για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο από την τελευταία κακοκαιρία προχώρησε ο Δήμος Οροπεδίου, μετά από ενημέρωση του ΕΛΓΑ.
«Λόγω φόρτου εργασίας στο Υπ/μα Ηρακλείου οι παραγωγοί που έχουν υποστεί απώλειες ζωικού κεφαλαίου από την χιονόπτωση στις 24-26/1/2022 δύναται να απευθύνονται στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ  με καταληκτική προθεσμία το πέρας του ωραρίου την 31/1/2022 για την αναγγελία της ζημιάς.
Υπενθυμίζεται ότι «χιόνι» ως κίνδυνος που καλύπτεται  από τον κανονισμό ασφάλισης ζωικού κεφαλαίου θεωρείται η χιονόπτωση που δημιουργεί στρώμα χιονιού το οποίο λόγω ύψους, βάρους και διάρκεια παραμονής προκαλεί πτώση των εγκαταστάσεων στέγασης των ζώων ή αντικειμενική αδυναμία προσπέλασης στον χώρο σταυλισμού (για παροχή τροφής, νερού και θέρμανσης) ή απροσδόκητη ακινητοποίηση των ζώων στην ύπαιθρο με συνέπεια της ζημιάς στο ζωικό κεφάλαιο.
Συνέπεια του παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι καλύπτονται ζώα που βρίσκονται σε σταυλικές εγκαταστάσεις (εντός ή πέριξ αυτών)».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω