Ροή Ειδήσεων

Κοινωνική προσφορά Πανεπιστημίου Κρήτης

Την σύμβαση για την δωρεάν αποδοχή παραχώρησης της χρήσης του γηπέδου του Πανεπιστημίου Κρήτης που βρίσκεται στον οικισμό Αγίου Ιωάννη, υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοντάκης.
          Η παραχώρηση γίνεται για δέκα χρόνια στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας Περιφέρειας και Πανεπιστημίου Κρήτης για κοινωφελή σκοπό και ειδικότερα για την αξιοποίηση του χώρου, με στόχο την ενίσχυση και ανάπτυξη κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων των κατοίκων της περιοχής και ιδιαίτερα της νεολαίας. Είναι μια πρωτοβουλία που υλοποιείται στα πλαίσια της προώθησης του αθλητισμού και του αθλητικού πνεύματος, αλλά και της προάσπισης των κοινωνικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή.
«Ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα της κοινωνίας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης παραχωρούμε στην Περιφέρεια για αξιοποίηση ένα χώρο, ο οποίος θα θα είναι μία κοιτίδα αθλητισμού, αθλοπαιδιών και ενασχόλησης με τον αθλητισμό των παιδιών μιας ολόκληρης περιοχής η οποία μέχρι σήμερα στερείται ένα τέτοιο χώρο», δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοντάκης.
          Για μια σημαντική παραχώρηση έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ευχαριστώντας τον πρύτανη κι όλη την διοίκηση του Πανεπιστημίου «γιατί ένα θέμα κοινωνικό και συγχρόνως αθλητικό, για την ευρύτερη περιοχή της Φορτέτζας γίνεται πράξη με την παραχώρηση στην Περιφέρεια για δέκα χρόνια του χώρου. Εμείς από την πλευρά μας θα προετοιμάσουμε τις μελέτες, ούτως ώστε να γίνει μια κυψέλη αθλητισμού για την ευρύτερη περιοχή, γιατί το αξίζει η Φορτέτζα, το αξίζει το Ηράκλειο», είπε ο Σταύρος Αρναουτάκης. 
          Στη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού Γιώργος Πιτσούλης και ως εκπρόσωποι των χρηστών, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Μινωϊκή» Βαγγέλης Αλατσατιανός, ο Γενικός Γραμματέας Μανόλης Γαρεφαλάκης και το μέλος του Δ.Σ. Αντώνης Διλβόης. 
          Από την πλευρά του Σωματείου ο κ. Γαρεφαλάκης ευχαρίστησε τον Πρύτανη και τον Περιφερειάρχη και τόνισε πως «πρόκειται για μια ξεχωριστή μέρα για τον τοπικό αθλητισμό, δεδομένου ότι η «Μινωϊκή» γυρίζει στο σπίτι της χάρη στη μεγάλη πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Περιφερειάρχης σε συνεργασία με τον Πρύτανη, που θα βοηθήσει ένα ιστορικό σωματείο με 65 χρόνια λειτουργίας που έχει ακαδημίες και ομάδα νέων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω