Κρήτη αγαπημένη των Ολλανδών

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Η βραβευμένη Ολλανδική ταξιδιωτική ιστοσελίδα Griekenland μετά από μεγάλη ψηφοφορία των αναγνωστών της, ανέδειξε την Κρήτη ως τον δημοφιλέστερο Ελληνικό προορισμό των Ολλανδών. Ακολουθούν η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά, η Κως, η Λευκάδα, η Πελοπόννησος, η Λέσβος και η Κάρπαθος.
Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Κρήτη λειτουργεί ως οριακό σημείο μεταξύ των ηπείρων της Ευρώπης και της Αφρικής, με πραγματικά χαρακτηριστικά τα βαθιά και τα μεγάλα φαράγγια, βράχοι που υψώνονται απότομα από τη θάλασσα στην ακτή, οροπέδια που θυμίζουν ξερές λίμνες, ατελείωτες παραλίες με λευκή άμμο και αμέτρητοι ελαιώνες και πορτοκαλεώνες. Η Κρήτη είναι πλούσια σε ιστορία και διαθέτει επίσης πολλά μνημεία, μουσεία, κάστρα και αρχαιολογικά αξιοθέατα. Παραδείγματα αυτών των ιστορικών αξιοθέατων είναι η Κνωσός, η Φαιστός και το Φραγκοκάστελο. Στην Ανατολική Κρήτη θα βρείτε την αμμώδη παραλία Βάι με το μεγαλύτερο φοινικόδασος στην Ευρώπη.
          Γνωστοί και δημοφιλείς προορισμοί διακοπών στην Κρήτη είναι η Χερσόνησος , τα Μάλια , το Ρέθυμνο και ο Άγιος Νικόλαος . Τους καλοκαιρινούς μήνες, το αεροδρόμιο του Ηρακλείου είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ελλάδα. Υπάρχουν τρία αεροδρόμια στο νησί, δύο από τα οποία χρησιμοποιούνται για πτήσεις από και προς την Ολλανδία: τα Χανιά (CHQ) και το αεροδρόμιο Ηρακλείου (HER). Η Κρήτη είναι ο νούμερο ένα προορισμός διακοπών της Ελλάδας για τους Ολλανδούς εδώ και χρόνια. Μετατρεπόμενοι, σχεδόν ένας στους τρεις Ολλανδούς που πηγαίνουν στην Ελλάδα πηγαίνουν εκεί. Τα καταστήματα στα παραθαλάσσια θέρετρα είναι ανοιχτά καθημερινά από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. Σε μεγάλες πόλεις, όπως το Ηράκλειο και τα Χανιά , τα περισσότερα καταστήματα είναι κλειστά για σιέστα το απόγευμα και τις Κυριακές. Τα Χανιά επιλέχθηκαν ως η αγαπημένη ελληνική πόλη των Ολλανδών το 2022 .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω