Κρητικές διαδρομές εμπειρίας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην διεθνή τουριστική έκθεση «TTG TRAVEL EXPERIENCE» που πραγματοποιήθηκε στο Ρίμινι της Ιταλίας.
          Ο κ. Κυριάκος Κώτσογλου, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δήλωσε: «Οι αποστολές στην Μεσόγειο και ειδικά στην Ιταλία έχουν μια επιπλέον διάσταση εκτός από την Περιφερειακή και την επιχειρηματική τουριστική, την ανθρωποκεντρική! Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο μας επισκέφθηκαν νέοι και παλιοί φίλοι από τη Νάπολη, που είχαμε φιλοξενήσει πριν μερικές Ημέρες στην Κρήτη και τα Χανιά. Ένα χαρακτηριστικό που ενώ δεν μετριέται, δείχνει ότι οι Μεσογειακοί λαοί, δεν ξεχνούν την φιλοξενία που εισπράττουν.  Θα σχεδιάσουμε με τον ΕΟΤ Ιταλίας «διαδρομές εμπειρίας» στην Κρήτη, κάτι που οι Ιταλοί αγαπούν ιδιαίτερα, όπως και κάθε είδους εναλλακτική μορφή τουρισμού, πράγμα που για μια ακόμα σεζόν θα τους εμπνεύσει για να είναι μια από τις κορυφαίες αγορές για την Κρήτη μας!».
          Η συμμετοχή έδωσε την ευκαιρία στα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης να παρουσιάσουν την ασφάλεια του προορισμού, το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών και τις μοναδικές ομορφιές της Κρήτης με στόχο την τόνωση και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Ιταλία στο νησί μας. Το περίπτερο της Κρήτης επισκέφθηκε, πλήθος κόσμου και επαγγελματίες που ενημερώθηκαν για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, τα αξιοθέατα και τις δυνατότητες αναψυχής που προσφέρει η Κρήτη στον επισκέπτη.
          Παρουσία είχαν αρκετοί ειδικοί του τουρισμού, αλλά και μεγάλοι Tour Operators, όπως ALPITOUR και ΣΕΤΤΕΜΑΝ, ενώ όπως τονίστηκε στην έκθεση η SKY EXPRESS ξεκινάει από τον Νοέμβριο δρομολόγια για Ελλάδα μέσω Μιλάνου.
          Επικεφαλής της Περιφέρειας Κρήτης ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, Κυριάκος Κώτσογλου, ενώ συμμετείχαν ο προϊστάμενος του τμήματος τουρισμού της Π.Ε. Ρεθύμνου Μανόλης Μαρκαντωνάκης και η αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Π.Ε. Ηρακλείου Όλγα Μηλιώνη.
          Σημειώνεται ότι η τουριστική αγορά της Ιταλίας είναι σημαντική καθώς η Ελλάδα κατατάσσεται ως ο πέμπτος κατά σειρά προτίμησης τουριστικός προορισμός. Το 2019 επισκέφτηκαν την Ελλάδα πάνω από 240.000 άτομα, το 2021 149.000 ενώ για το 2022 δεν έχουμε ακόμη πλήρη στοιχεία. Επιπλέον η Ελλάδα αποτελεί ένα προορισμό με γεωγραφική εγγύτητα και προσφέρει στους Ιταλούς ισχυρό αίσθημα της ασφάλειας.   
          Μετά την πανδημία υπάρχει τεράστια ζήτηση και πολύ ενδιαφέρον για την Ελλάδα γενικότερα και την Κρήτη ειδικότερα τόσο από το κοινό όσο και τους επαγγελματίες του Τουρισμού που θέλουν να προσθέσουν περισσότερους προορισμούς στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω