Κρητικές επιχειρηματικές συναντήσεις

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 10 δευτ.]

Το 12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market, πραγματοποιείται το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) στις Γούρνες Ηρακλείου. Το Παγκρήτιο Forum συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και δίνει τη μοναδική, σε πανελλαδικό επίπεδο, ευκαιρία  σε παραγωγούς και μεταποιητές κρητικών αγροτικών προϊόντων, ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής τροφίμων να προχωρήσουν σε απευθείας επιχειρηματικές συνεργασίες.
          Περιλαμβάνει προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, για τη διάθεση φρέσκων και μεταποιημένων κρητικών αγροτικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και στην τοπική αγορά, μέσω των δικτύων διανομής – super market, καθώς και συναντήσεις με βιοτέχνες, μεταποιητές και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με τον τουρισμό (πχ είδη συσκευασίας, καθαριστικά, εξοπλισμός κλπ), ώστε να δοθεί η ευκαιρία επέκτασης της συνεργασίας και σε άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας, πλην του αγροδιατροφικού.
          Φέτος εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 19.000 επιχειρηματικές συναντήσεις, καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή 221 παραγωγοί, 25 βιοτέχνες, 70 όμιλοι, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν 247 ξενοδοχεία και 12 Δίκτυα διανομής.  
          Το κορυφαίο για την οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, μεταποιητών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια αγροτική παραγωγή – δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής – αλλά και να στηριχθεί η συναφής με τον τουρισμό επαγγελματική /βιοτεχνική δραστηριότητα.
          Το 12ο Παγκρήτιο Forum στο ΔΕΚΚ διοργανώνουν και φέτος τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, με τη στήριξη και υπό την αιγίδα και της Περιφέρειας Κρήτης.
          Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης δήλωσε ότι «Η αυξανόμενη, κάθε χρόνο, συμμετοχή δηλώνει την ανάγκη και την επιθυμία των κρητικών επιχειρήσεων για συνεργασία, στήριξη της τοπικής αγροτικής και βιοτεχνικής παραγωγής και αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών του νησιού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω