Κρητική γαστρονομία στην FOOD EXPO

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης FOOD EXPO 2024, που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα από 9 έως 11 Μαρτίου, η Κρήτη θα εκπροσωπηθεί με εκλεκτές επιχειρήσεις που θα παρουσιάσουν την ποικιλία και την υψηλή ποιότητα των τοπικών προϊόντων τους. Η συμμετοχή αυτή αναμένεται να αναδείξει την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά του νησιού και να προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο των επισκεπτών όσο και των επαγγελματιών του χώρου.
          Οι κρητικές εταιρείες που θα συμμετάσχουν στην FOOD EXPO 2024 καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων, από τα τρόφιμα και τα ποτά μέχρι τα παραδοσιακά εδέσματα και τα ελαιολάδα πρώτης ποιότητας. Η παρουσία τους θα είναι μια ευκαιρία για να αναδειχθεί η εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων τους και να διαπραγματευτούν συναλλαγές με επιχειρήσεις και εμπόρους από όλον τον κόσμο.
          Μεταξύ των εκθετών, αναμένεται να δούμε εταιρείες που παράγουν παραδοσιακά κρητικά προϊόντα, όπως το εξαιρετικό ελαιόλαδο Κρήτης, τους Κρητικούς αμπελώνες, τυροκομικά προϊόντα, τοπικές λιχουδιές, και φυσικά, τα νόστιμα και πεντανόστιμα εδέσματα που είναι διάσημα σε όλη την Ελλάδα. Η ποικιλία αυτή αντικατοπτρίζει τον πλούτο της κρητικής γαστρονομίας και την αφοσίωση των παραγωγών στη διατήρηση των παραδοσιακών γεύσεων.
          Μεταξύ των εταιρειών που συμμετέχουν είναι CANDIA NUTS S.A., Festos Group, CRITIDA, Cretan Mill, Creta Eleon, MINOANGAIA, papadakis-crete, ΑΒΕΑ, ΡΟΥΒΑΣ, VASILAKIS, ΒΙΟΧΥΜ, Apicreta, Δασκαλάκης Μάνος ΑΕΒΕ, CRETA OLIVE OIL, ΑΦΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ ΑΕΒΕ, ΕΤΑΝΑΠ ΣΑΜΑΡΙΑ, ΚΡΗΤΕΛ ΑΕ, ΑΦΟΙ ΚΑΡΓΑΚΗ, KIDONAKIS, Τα Μερακλίδικα, CRETA OIL ΜΠΟΤΖΑΚΗΣ, Ξυλόφουρνος Μυστράκης, ALEXAKIS, ΤΖΑΤΖΙΜΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΜΕΛΙ ΣΑΜΑΡΙΑ, TITAKIS, ΧΙΩΤΑΚΗΣ, Creta Drop Olive Oils.
          Αξίζει να σημειωθεί ότι στο HALL1, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κρήτης διοργανώνει εκδηλώσεις γευσιγνωσίας με την σεφ Νεκταρία Κοκκινάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω