Κρητικός θεσμός «Κρητών Φιλοξενείν»

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 55 δευτ.]

Η τρίτη συνεχόμενη Ημερίδα Τουριστικής Οικονομίας «Κρητών Φιλοξενείν» στην Κρήτη αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για τον τουρισμό και την ανάπτυξη του νησιού. Μετά από δύο επιτυχημένες εκδηλώσεις σε Χανιά και Ρέθυμνο τα προηγούμενα χρόνια, η Ημερίδα αυτή έχει καθιερωθεί ως ένας θεσμός που δίνει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες του τουρισμού, ερευνητές και ενδιαφερόμενους να συζητήσουν τις τρέχουσες τάσεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας του τουρισμού στην Κρήτη και σε επίπεδο εθνικής και διεθνούς σκοπιάς.
            Μια από τις ξεχωριστές χαρακτηριστικές της Ημερίδας Τουριστικής Οικονομίας στην Κρήτη είναι ότι κάθε χρόνο πραγματοποιείται σε διαφορετική πόλη του νησιού. Αυτό δίνει την ευκαιρία στο τοπικό κοινό και τους επισκέπτες να ανακαλύπτουν τις διάφορες πτυχές του τουρισμού στην Κρήτη και να εξερευνήσουν τις μοναδικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.
            Επιπλέον, αυτό το μοντέλο εναλλαγής της τοποθεσίας δίνει την ευκαιρία σε διάφορες πόλεις της Κρήτης να φιλοξενήσουν την εκδήλωση και να αναδείξουν τα τουριστικά αξιοθέατα και την τοπική κουλτούρα τους.
            Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, πολλοί εξειδικευμένοι ομιλητές από διάφορους τομείς του τουρισμού παρουσιάζουν τις απόψεις τους, τα ευρήματά τους και τις προοπτικές για την ανάπτυξη του τομέα στην περιοχή. Τα θέματα που συζητούνται καλύπτουν μια ευρεία γκάμα θεμάτων, όπως η βιωσιμότητα, η ψηφιακή τεχνολογία στον τουρισμό, η προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, και πολλά άλλα. Οι συζητήσεις αυτές προσφέρουν στους συμμετέχοντες νέες ιδέες και ερεθίζουν τη σκέψη για το πώς μπορεί ο τουρισμός να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής με βιώσιμο τρόπο.
            Επιπλέον, η Ημερίδα Τουριστικής Οικονομίας αποτελεί επίσης μια ευκαιρία για τη δικτύωση και τη δημιουργία συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων, ερευνητών και τοπικών αρχών. Η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού στην Κρήτη και συμβάλλει στην ανάδειξη του νησιού ως δημοφιλούς τουριστικού προορισμού.
            Συνοψίζοντας, η Ημερίδα Τουριστικής Οικονομίας στην Κρήτη αποτελεί έναν θεσμό που συνδυάζει την εκπαίδευση, τη συζήτηση και τη δημιουργία ευκαιριών για τη βελτίωση του τουριστικού τομέα στο νησί. Με τη συμμετοχή των πολιτών, των επιχειρηματιών και των ειδικών, αυτή η εκδήλωση συμβάλλει στη διατήρηση και την ανάπτυξη του τουρισμού στην Κρήτη με βιώσιμο και καινοτόμο τρόπο.
            Καθώς η Ημερίδα συνεχίζει να αναπτύσσεται, αναμένουμε με ανυπομονησία την 3η Ημερίδα με θέμα «Καινοτόμες Αναπτυξιακές Προοπτικές Τουριστικής Οικονομίας» που συνδιοργανώνεται με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού, της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου – ΕΛΜΕΠΑ.
            Το 3ο «Κρητών Φιλοξενείν» ως δράση του cretanbusinee.gr, θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 10πμ, στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του ΕΛΜΕΠΑ, (Εσταυρωμένος Ηρακλείου – Τ.Κ. 71410 – Αίθουσα: Κ.45.0.03 – Σχολή Υγείας).
           

Κώστας Λιακάκης
Εκδότης
Κρητών Επιχειρείν
cretanbusiness.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω