Κρητικό Δεκατιανό στο Κάστρο

[χρόνος ανάγνωσης 48 δευτερόλεπτα]

Και με το σήμα «κρητικό δεκατιανό» πιστοποιήθηκε η Ταβέρνα Κάστρο στο Πάνορμο Ρεθύμνου, από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης. Σημειώνεται ότι από 2010 η Ταβέρνα Κάστρο επιβραβεύεται συνέχεια με το σήμα «κρητική κουζίνα», προσφέροντας στους επισκέπτες την κρητική γαστρονομία από το πρωί έως το βράδυ.
Στην λιτή εκδήλωση την απονομή του σήματος πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της  Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης και Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών.
            Σύμφωνα με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, το Κρητικό Δεκατιανό είναι ένα ελαφρύ γεύμα, το οποίο καταναλώνεται ενδιάμεσα στο πρωινό και το μεσημεριανό γεύμα. Πρέπει να είναι υγιεινό, θρεπτικό και εύκολο στη μεταφορά, αφού πρόκειται να καταναλωθεί εκτός σπιτιού. Αποτελεί μέρος της γαστρονομικής κουλτούρας του νησιού μας και για το λόγο αυτό, οι επιλογές πρέπει να είναι προσανατολισμένες στις αρχές και τις αξίες της Κρητικής διατροφής.
            Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη με γνώμονα, την προσήλωσή στην υγιεινή κρητική διατροφή, καθώς και την ανάδειξη των κύριων προϊόντων του νησιού, δημιούργησε το σύγχρονο «Δεκατιανό της Κρήτης» προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των καιρών μας. Καθώς πρόκειται για ένα ελαφρύ γεύμα, με άρωμα Κρήτης. Με συνταγές που με βασικά συστατικά τη χρήση ελαιολάδου, λαχανικών όπως η ντομάτα, το αγγούρι, η πιπεριά και το μαρούλι, τη γραβιέρα και τον ανθότυρο, τα παραδοσιακά αλλαντικά, όπως το απάκι και το σύγκλινο, τα παξιμάδια και τις ελιές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω