Κτηνοτροφία – Εξωστρέφεια – Τουρισμός

[χρόνος ανάγνωσης 55 δευτερόλεπτα]

Την προώθηση των εξαγωγών κρέατος και σύνδεση της κτηνοτροφίας και των προϊόντων της με τον τουρισμό συζήτησαν οι εκπρόσωποι Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης του τομέα του Κρέατος και της Κτηνοτροφίας (ΕΔΟΤΟΚΚ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), σε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, στο πλαίσιο των επαφών του με παραγωγικούς φορείς του πρωτογενούς τομέα. Όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης τα ελληνικά κτηνοτροφικά προϊόντα έχουν μοναδική ποιότητα και εξαιρετική διατροφική αξία και γι’ αυτό έχουν τη δυνατότητα να εδραιώσουν ακόμα περισσότερο τη θέση τους, κατακτώντας μεγαλύτερο μερίδιο στην ελληνική και διεθνή αγορά.
            Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα της σύγχρονης κτηνοτροφίας που έχουν ενταθεί λόγω της κλιματικής κρίσης και στα προβλήματα που δημιουργεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων γύρω από την ανάγκη προώθησης των προϊόντων κρέατος στο εξωτερικό, την ενίσχυση της θέσης των κτηνοτρόφων, αλλά και τα οφέλη των δίκαιων και διαφανών συναλλαγών των επαγγελματιών με την πολιτεία και συμφωνήθηκε η συνεχής ανταλλαγή πληροφοριών για να καταστεί εφικτή η αποτελεσματική στήριξη του κλάδου.
            Ο Πρόεδρος της ΠΕΚ Στέργιος Κύρτσιος και τα μέλη της Ένωσης έθεσαν, μεταξύ άλλων, στον υπουργό το πρόβλημα του αυξημένου κόστους παραγωγής, ως απόρροια των αλλεπάλληλων διεθνών κρίσεων και το ζήτημα της έλλειψης ρευστότητας. Ζήτησαν, επίσης, να ενταθούν οι έλεγχοι στην αγορά, ιδιαίτερα σε προϊόντα μεταποίησης όπως η φέτα.
            Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης, ο Γ.Γ. Γιώργος Στρατάκος, εκ μέρους της Ε.Δ.Ο.ΤΟ.Κ.Κ. οι Γιάννης Φασουλάς, Αθανασία Κουμούτσου, Γιώργος Γεωργούδης, Παναγιώτης Πεβερέτος και Στέλιος Σκαρίμπας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω