Κτιριακή αναβάθμιση ΟΑΚ

Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, του Κοινωφελούς Ιδρύματος της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) και της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου για την υλοποίηση του έργου «Ανακαίνιση Κτιρίων Συνεδριακού Κέντρου Ορθόδοξου Ακαδημίας Κρήτης» συνολικού προϋπολογισμού 3.100.000 €, υπόγραψαν την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κκ Αμφιλόχιος.
          Το αντικείμενο του έργου που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρεια Κρήτης, αφορά στον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) καθώς και στην επίλυση των επιμέρους προβλημάτων που έχουν προκύψει με την πάροδο των ετών και από τη συνεχή χρήση, ώστε να διατηρηθούν τα χαρακτηριστικά του κτιρίου και να επανέλθει στην αρχική του μορφή αναβαθμισμένο, αξιοποιώντας τα υλικά και την τεχνογνωσία της εποχής μας. 
          Στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης και Πρόεδρος της Ορθόδοξης Ακαδημίας κ.κ. Αμφιλόχιος, επισήμανε ότι, είναι μια ξεχωριστή ημέρα για την Ακαδημία και δίνεται συνέχεια στο έργο που ξεκίνησε ο Μακαριστός Μητροπολίτης Κισάμου και Σέλινου Ειρηναίος Γαλανάκης και ο επί χρόνια συνεργάτης του Αλέξανδρος Παπαδερός ο οποίος και ήταν παρών στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης και τον ευχαρίστησε για την μεγάλη του προσφορά. Ο Μητροπολίτης αφού αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο της Ακαδημίας, επισημαίνοντας την σημαντικότητα του νέου έργου της κτιριακής ανακαίνισης-αναβάθμισης.
          Επίσης ο κ Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του κ Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή, τα παριστάμενα στελέχη της Περιφέρειας, την Γεν. Διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Ελένη Δοξάκη, την αρμόδια μηχανικό της Π.Ε Χανίων Μαρία Μορέ, τον ειδικό σύμβουλο Νεκτάριο Κουμάκη, τους μηχανικούς Κώστα Χατζηδάκη, Απόστολο Ανδρεάκη, τα μέλη του Δ.Σ της Ακαδημίας, τον Διευθυντή Κωνσταντίνο Ζορμπά, κ.α.
          Ο Σταύρος Αρναουτάκης: «Η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης είναι διεθνώς γνωστή και είναι χρέος μας να διατηρήσουμε σε όλο το νησί μας όσα μας άφησαν οι προγόνοι μας στην Ιστορία, στον Πολιτισμό, στην Εκκλησία, στις παραδόσεις».
          Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμβάρι Κισάμου, παρόντων του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Χανίων Νίκου Καλογερή, του εκπροσώπου του Δημάρχου Πλατάνια Αντιδημάρχου Γιώργου Καλαϊτζάκη, τοπικών εκπροσώπων, στελεχών και μελών του Δ.Σ της Ορθόδοξης Ακαδημίας, στελεχών της Περιφέρειας, του Δήμου κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω