Κύρωση αεροπορικών συνδέσεων

Στην ενίσχυση των αεροπορικών συνδέσεων και την προώθηση των διμερών σχέσεων αποσκοπούν οι Συμφωνίες Αεροπορικών Υπηρεσιών ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Δημοκρατίες του Μαυρικίου, της Ρουάντας, της Κένυας, της Μαλαισίας και της Ινδίας, οι οποίες κυρώθηκαν από την Βουλή.
          Οι Συμφωνίες Αεροπορικών Υπηρεσιών ρυθμίζουν το διμερές θεσμικό πλαίσιο των αερομεταφορών και θέματα καθιέρωσης και λειτουργίας Διεθνών Αεροπορικών Γραμμών, μεταξύ των συγκεκριμένων χωρών και της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Προσφέρουν, επίσης, τη δυνατότητα εκμετάλλευσης της αγοράς από τους αερομεταφορείς των δύο πλευρών, μέσω σημείων σύνδεσης και προς προορισμούς πέραν της χώρας μας και των παραπάνω χωρών.
          Οι βασικές διατάξεις των Συμφωνιών αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στον διορισμό μίας ή περισσοτέρων αεροπορικών εταιρειών από κάθε χώρα για την εκτέλεση τακτικών διεθνών αεροπορικών δρομολογίων μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας, Μαλαισίας, Μαυρικίου, Κένυας και Ρουάντας αντίστοιχα.
Επίσης, αφορούν στην αεροπορική ασφάλεια και στη δυνατότητα εκμετάλλευσης της αγοράς μέσω συμφωνιών εμπορικής συνεργασίας. 
          Οι Συμφωνίες θα τεθούν σε ισχύ κατά την ημερομηνία ανταλλαγής, με τη διπλωματική οδό, γραπτών γνωστοποιήσεων, μόλις κυρωθούν από τα Κοινοβούλια κάθε χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω