Ροή Ειδήσεων

«Λαβύρινθος Χώρα» στ΄ Ανώγεια

Από 30 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου 2021στ’ Ανώγεια παρουσιάζεται η Έκθεση σύγχρονης τέχνης «Λαβύρινθος Χώρα», με ώρες λειτουργίας από 19.30 έως 22.00. Η Έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Κρήτης» με τριήμερο εκδηλώσεων 30,31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου αποτελώντας την εναρκτήρια εκδήλωση της λειτουργίας του χώρου των Μιτάτων.
«Μιτάτο» σημαίνει στα Λατινικά στρατιωτικό κατάλυμα. Οι αρχαιολόγοι αναφέρονται σε αυτά με τον όρο «θολωτές κατασκευές», συνδέοντάς τα με μινωικούς τάφους. Η έλλειψη πλάγιων όψεων στο σχήμα τους εκφράζει το αντίθετο της ιεράρχησης. Ο Λαβύρινθος ως ο κατεξοχήν «Μη – Τόπος», εμφανίζεται, όταν η γλώσσα γίνεται αντικείμενο περιπλάνησης και αποτελεί πεδίο σύγκρουσης, του ανθρωπισμού με το τερατώδες. Δεν σχεδιάζεται μόνο μία εγκατάσταση στο χώρο, αλλά η εμπειρία του υποκειμένου μέσα σε αυτό, δηλαδή ο χρόνος του. Ο χρόνος του υποκειμένου ο οποίος έρχεται σε ρήξη με τον χρόνο του μιτάτου εσωτερικά. Επομένως, ανακατασκευάζουμε το χρόνο του. Ο χρόνος που μέχρι πρότινος έρεε συνεχόμενα, σταματά και ξαναρχίζει με διαφορετικό ρυθμό.
Σήμερα, ο χώρος είναι εξαρτημένος από τον χρόνο και  ο αρχιτέκτονας – ο εικαστικός – ο ποιητής, μπορεί να ελέγξει μόνο τον χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω