Ροή Ειδήσεων

Λειτουργία Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς

Από την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς είναι επισκέψιμος και από τις δύο εισόδους για το σύνολο της διαδρομής. Η διάσχιση του μονοπατιού απαιτεί καλή φυσική κατάσταση. Ενημερώνεται το κοινό ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης παροχής ιατρικής βοήθειας για οποιοδήποτε περιστατικό.
            Ειδικότερα η είσοδος επιτρέπεται:
• Κατά το διάστημα 07:00-13:00, για τους επισκέπτες που θα διασχίσουν το σύνολο της διαδρομής (Ξυλόσκαλο – Αγία Ρουμέλη ή Αγία Ρουμέλη-Ξυλόσκαλο) ή τμήμα αυτής.
• Κατά το διάστημα 13:00 – 15:00, για τους επισκέπτες που θα κινηθούν αποκλειστικά και μόνο στα δύο (2) πρώτα χιλιόμετρα από την βόρεια ή τη νότια είσοδο και συγκεκριμένα στις διαδρομές «Ξυλόσκαλο – χώρος ανάπαυσης Νερούτσικο», και «Αγιά Ρουμέλη – χώρος ανάπαυσης Αφέντης Χριστός».
• Σε κάθε περίπτωση οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν εξέλθει του Εθνικού Δρυμού το αργότερο έως τις 18:00.
          Υπενθυμίζεται ότι η πεζοπορία επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο κατά μήκος του κεντρικού μονοπατιού. Οι επισκέπτες οφείλουν να συμμορφώνονται με τον Κανονισμό και το ωράριο λειτουργίας, το περιεχόμενο των ενημερωτικών πινακίδων και τους εθνικούς κανονισμούς για την ασφάλεια κατά του COVID-19.
Εφόσον οι καιρικές ή άλλες φυσικές συνθήκες, σε οποιαδήποτε ημέρα και ώρα, μεταβληθούν σε βαθμό που ενδέχεται να θέσουν ζητήματα ασφαλείας των επισκεπτών ή/και των εργαζομένων ή/και του χώρου, δύναται να υπάρξουν επιμέρους έκτακτες ρυθμίσεις ή και πλήρη απαγόρευση της εισόδου των επισκεπτών και της διάσχισης.
ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
          Εισιτήριο εισόδου στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς μπορείτε να εκδώσετε με τους εξής τρόπους:
• Ηλεκτρονικά
Η σχετική ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή. Θα υπάρξει ενημέρωση στην ιστοσελίδα.
• Από την είσοδο του φαραγγιού της ΣαμαριάςΜπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας και από τις δύο εισόδους του φαραγγιού (Ξυλόσκαλο Ομαλού & Αγία Ρουμέλη), κατά την άφιξή σας εκεί.
            Σημεία ελέγχου
Είναι σημαντικό, εκτός του εισιτηρίου σας & τυχόν σχετικών αποδεικτικών εγγράφων, να φυλάσσετε & το επιπλέον απόκομμα που θα σας δοθεί κατά την είσοδό σας στο φαράγγι, καθώς θα σας ζητηθεί για έλεγχο στην έξοδο. Αυτό γίνεται για την ασφάλεια των επισκεπτών, καθώς με αυτόν τον τρόπο ελέγχεται ο αριθμός των ατόμων που εισήλθαν και εξήλθαν. Ο έλεγχος γίνεται στις δύο εισόδους (Ξυλόσκαλο και Αγία Ρουμέλη).
• Ημέρες Ελεύθερης Επίσκεψης
– Η 21η Μαΐου, Ευρωπαϊκή Ημέρα περιοχών του οικολογικού δικτύου Natura 2000- H 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Κατηγορίες Εισιτηρίου
– Ατομικό 5 €
– Ομαδικό >10 ατόμων (για κάθε μέλος της ομάδας) 4 €
– Οικογενειακό (για κάθε ενήλικο & ανήλικο μέλος) 3 €
– Εκπαιδευτικού σκοπού 3 €
– Επαγγελματία 20 €
– Ετήσιο ατομικό 10 €

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω