Μαλεβίζι Θάλασσας & Βουνού

Πρωτογενής τομέας, τουρισμός, πολιτισμός είναι οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης του Δήμου Μαλεβιζίου. Με την σύνθεση αυτών και με στοχευμένες ενέργειες, θα δημιουργήσουμε μια ολοκληρωμένη και πρότυπη τουριστική ταυτότητα αυτό που εμείς ονομάζουμε «το Μαλεβίζι της Θάλασσας και του Βουνού», τονίζει σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Πιτσικάκης υποψήφιος Δήμαρχος του Μαλεβιζίου.

Τι είναι αυτό που ώθησε έναν επιτυχημένο, επιχειρηματία να ασχοληθεί  την τοπική αυτοδιοίκηση;
           
Όταν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, όπως εσείς λέτε και σε ευχαριστώ θερμά, αποφασίζει να ηγηθεί μιας τέτοιας τεράστιας πραγματικά προσπάθειας, είναι ανεξάρτητος και αυτοδημιούργητος έχει μόνο έναν σκοπό. Να βοηθήσει τον τόπο του με όλες του τις δυνάμεις. Για αυτό έγινε η μεγάλη ομάδα της Συνεργασίας Ευθύνης, για αυτό μπήκαμε σε αυτή τη μεγάλη μάχη με πρόταση και σχέδιο και αξιόλογους ανθρώπους. Έχουμε κοινό όραμα για τον τόπο μας.  Για αυτό διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών.
Ο Δήμος Μαλεβιζίου διαθέτει μια πολυμορφικότητα που για πολλούς αποτελεί και «πρόβλημα» στη διαχείρισή της. Πώς μπορείς να διοικήσεις έναν Δήμο με πολλές και διαφορετικές ανάγκες;
          Αυτό είναι αλήθεια που λέτε, ειδικά για το Μαλεβίζι που είναι ένας Δήμος με έντονο αστικό κομμάτι, παραθαλάσσιο αλλά και ορεινό.Για να διοικήσεις έναν Δήμο με τις ιδιομορφίες του Μαλεβιζίου, αρχικά πρέπει να τον γνωρίζεις πολύ καλά. Να τον περπατάς, να έχεις άμεση επαφή με τους κατοίκους και να κατανοείς τις ιδιομορφίες. Κάθε περιοχή χρειάζεται το «δικό της σχέδιο» μέσα στο γενικότερο πλαίσιο που έχει τεθεί που έχει συγκεκριμένους άξονες και 15 προγραμματικές παρεμβάσεις. 
Σας ακούμε πολλές φορές να αναφέρεστε στο «Μαλεβίζι της Θάλασσας και του Βουνού» τι ακριβώς εννοείτε;
           
Σας ευχαριστώ για αυτή την ερώτηση. Το Μαλεβίζι εμείς το βλέπουμε σε μια βάση ενωμένο, με το κάθε κομμάτι του όμως να μπορεί να διατηρεί τις ιδιαιτερότητές του.Ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός είναι οι δύο βασικού πυλώνες ανάπτυξης του και φυσικά ο μεγάλος τομέας το πολιτισμού.
           
Με βάση αυτή τη λογική λοιπόν επικεντρωνόμαστε:Στην ενίσχυση των Τοπικών Κοινοτήτων σε Συνδυασμό με Πρωτογενή Τομέα και μεταξύ άλλων θα προωθήσουμε:
• Στήριξη τοπικών καλλιεργειών και τυποποίηση τους με ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.
• Παροχή κινήτρων επιμόρφωσης των παραγωγών για την υιοθέτηση νέων παραγωγικών διαδικασιών και μέσων.
• Δημιουργία ισχυρού ονόματος Γεωγραφικής Ένδειξης (brand name) για την τοπική παραγωγή.
Στον Βιώσιμο Τουρισμό και Τουριστική Ανάπτυξη με δράσεις όπως:
• Ενίσχυση της βιωσιμότητας του τουριστικού τομέα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας.
• Ολοκληρωμένος σχεδιασμός τουριστικής ανάπτυξης σε συνδυασμό με άλλους τομείς, όπως: πρωτογενής παραγωγή, πολιτισμός, αθλητισμός κ.ά.
• Ανάδειξη και επικοινωνία της τοπικής ιστορικής παράδοσης, ηθών και εθίμων για ανάπτυξη επισκεψιμότητας στις τοπικές κοινότητες.
• Προώθηση του προορισμού Μαλεβίζι ως τόπου εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Όλα αυτά θα δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη και πρότυπη τουριστική ταυτότητα αυτό που εμείς ονομάζουμε «το Μαλεβίζι της Θάλασσας και του Βουνού».
Κύριε Πιτσικάκη, τώρα που φτάνεται στο τέλος της προεκλογικής περιόδου, ποια είναι τα συναισθήματά σας;
           
Δεν σας κρύβω ότι νιώθω ευγνωμοσύνη. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες έγιναν απίστευτα πράγματα που είναι δύσκολο να υλοποιηθούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Δεν είναι μόνο η συγκρότηση του ψηφοδελτίου με 194 υποψήφιους, είναι η αγάπη που έχουμε λάβει από τον κόσμο, η αποδοχή και οι αμφίδρομες σχέσεις εμπιστοσύνης που εδραιώθηκαν. Τους ευχαριστώ όλους για τη στήριξη και τη δύναμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω