Μαραθώνιος Καινοτομίας 2024

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 55 δευτ.]

Εκδήλωση ενημέρωσης για το «Μαραθώνιο Καινοτομίας Hackathon for Health and Wellness Crete 2024» θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, από τις 5μμ έως 8μμ, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, στην αίθουσα Καστελλάκη.
          Στο «Hackathon for Health and Wellness Crete 2024», μπορούν να συμμετέχουν Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, start-ups, δημόσιοι υπάλληλοι, ερευνητικές και φοιτητικές ομάδες με σκοπό να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν καίρια ζητήματα υγείας και ευεξίας, στα οποία εστιάζουν οι προκαθορισμένες προκλήσεις. Οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν τις προτάσεις τους, αξιοποιώντας τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία τους, για να υλοποιήσουν καινοτόμες και τεχνολογικά προηγμένες λύσεις.
Στην Εκδήλωση Ενημέρωσης, θα παρουσιαστούν:
• Οι στόχοι και η θεματολογία του Hackathon
• Το πρόγραμμα και οι κανόνες συμμετοχής
• Τα βραβεία και οι χρηματικές επιβραβεύσεις
• Οι δυνατότητες δικτύωσης και συνεργασίας
Παράλληλα, θα δοθεί η ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να θέσουν ερωτήσεις στους διοργανωτές.
Πρόγραμμα Εκδήλωσης
17.00 – 17.15
Έναρξη Εκδήλωσης – Σύντομοι Χαιρετισμοί
Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης. 
Αθανάσιος Κυριαζής, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας.
Δημήτριος Κιρμικίρογλου, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης – Υπ. Εσωτερικών.
17.15 – 17.30
Γεώργιος Παπαμιχαήλ, Διευθυντής Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου
Κρήτης (ΕΤΕΠ Κρήτης).
«Παρουσίαση του Hackathon for Health and Wellness Crete 2024»
17.30 – 17.40 
Ιωάννης Κωτσής – Γιανναράκης, Συντονιστής του κόμβου GR digiGOV innoHUB, Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας.
«Ο κόμβος καινοτομίας GR digiGOV – innoHUB και η συμβολή του στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη διαπεριφερειακή συνεργασία»
17.40 – 17.50 
Δημήτριος  Κατεχάκης, Επικεφαλής Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών ηλ-Υγείας (CeHA), ΙΤΕ-ΙΠ.«Ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας για την Ευφυή Υγεία smartHEALTH»
17.50 – 18.00
Ελένη Φώτη,Διευθύντρια Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α.).
«Η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α.)»
18.00 – 18.10 
Χρυσή Δασκαλάκη, Πρ. Γενικής Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Κρήτης.
«Το Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας και η συμβολή του στο οικοσύστημα καινοτομίας της Κρήτης»
18.10 – 18.20 
Χρήστος Κοκκάλας,Πρ. Ομάδας Καινοτομίας Δημοσίου Τομέα – Προϊστάμενος Τμήματος Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών Υπουργείου Εσωτερικών.
«Ενδυνάμωση της κουλτούρας καινοτομίας ως στοιχείο ενός αποτελεσματικού οικοσυστήματος καινοτομίας για τον Δημόσιο Τομέα: Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Εσωτερικών»
18.20 – 18.30  
Ελένη Μπανάσιου – Γιώργος Κωσταντακάκης,Στελέχη DoctorNearYou – Μέλος Elevate Greece
18.30 – 20.00
Συζήτηση – Networking  
          Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «Μαραθώνιο Καινοτομίας Hackathon for Health and Wellness Crete 2024», μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας (ΙΒΟ) της Περιφέρειας Κρήτης: https://ibo.crete.gov.gr/hackathon-2024-announcement/.
         
O διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης / Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας (ITE) / Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης το Πανεπιστήμιο Κρήτης, τη Θερμοκοιτίδα/Επιταχυντή νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α.) του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.), τον Ευρωπαϊκό Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας για την Ευφυή Υγεία: Ιατρική Ακριβείας και Καινοτόμες Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Υγείας (smartHEALTH), τον Ευρωπαϊκό Κόμβο Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση (GR digiGOV-innoHUB) και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας.
         
Αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών για τη βελτίωση διαδικασιών και υπηρεσιών στον Δημόσιο Τομέα και στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε δραστηριότητες που άπτονται του τομέα εξειδίκευσης «Υγεία και Ευεξία» της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω