Μείωση κόστους διασυνοριακών πληρωμών

Η κοινή πρωτότυπη πλατφόρμα για διακανονισμούς mCBDC μπόρεσε να ολοκληρώσει διεθνείς μεταφορές και συναλλαγματικές πράξεις σε δευτερόλεπτα, σε αντίθεση με τις πολλές ημέρες που απαιτούνται κανονικά για να ολοκληρωθεί οποιαδήποτε συναλλαγή με το υπάρχον δίκτυο εμπορικών τραπεζών και να λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Το κόστος τέτοιων λειτουργιών για τους χρήστες μπορεί επίσης να μειωθεί έως το ήμισυ, σύμφωνα με την έκθεση του έργου που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021.
Το έργο mBridge είναι μια συνεργασία μεταξύ του BIS Innovation Hub Hong Kong Center, της Νομισματικής Αρχής του Χονγκ Κονγκ, της Τράπεζας της Ταϊλάνδης, του Ινστιτούτου Digita ψηφιακού Νομίσματος της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας και της Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Το έργο mBridge βασίζεται σε αρχικούς πειραματισμούς από τις κεντρικές τράπεζες του Χονγκ Κονγκ και της Ταϊλάνδης και μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση στις πολυπλοκότητες και τις αναποτελεσματικότητες του αντίστοιχου τραπεζικού συστήματος.
Συνδυάζοντας τα εθνικά ψηφιακά νομίσματα σε κοινές διαλειτουργικές πλατφόρμες, προσφέρετε στις κεντρικές τράπεζες ένα τεχνολογικό καθαρό σχέδιο, με δυνατότητα χρήσης ψηφιακών νομισμάτων και τεχνολογίας κατανεμημένων βιβλίων (DLT) για την παροχή πραγματικού χρόνου, φθηνότερων και ασφαλέστερων διασυνοριακών πληρωμών και διακανονισμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω