Ροή Ειδήσεων

Μεγάλη παρουσία μικρών παραγωγών

[χρόνος ανάγνωσης 45 δευτερόλεπτα]

Μεγάλη και δυναμική ήταν η παρουσία των μικρών παραγωγών και μελών του Δικτύου Οικοτεχνών Κρήτης, για πρώτη φορά σε Πανελλαδική Έκθεση και συγκεκριμένα, στην έκθεση τροφίμων και ποτών Food Expo 2023.
Μεγάλο υπήρξε το ενδιαφέρον για τα εξαιρετικά πιστοποιημένα προϊόντα του Δικτύου, στο ευρύτερο κοινό, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματιών του χώρου των τροφίμων χονδρεμπόρων και λιανοπωλητών, του τουρισμού και της εστίασης.
          Το Δίκτυο Οικοτεχνών Κρήτης αποτελείται από μικρούς παραγωγούς της Κρήτης που είναι αφοσιωμένοι στην παραγωγή αυθεντικών κρητικών προϊόντων υψηλής ποιότητας εφαρμόζοντας ένα καινοτόμο μοντέλο παραγωγής, το οποίο ελέγχεται από την καλλιέργεια έως την πώληση και πιστοποιείται με δύο εμπορικά σήματα και δίνει μια νέα διάσταση στον όρο «Οικοτεχνία». Τα  μοναδικά προϊόντα αυτά αντικατοπτρίζουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης. Στόχος του Δικτύου είναι αυτή η προσπάθεια ν’ αγκαλιαστεί τόσο από επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφους, ώστε να εντάξουν την παραγωγή και μεταποίησή τους στα πλαίσια της πιστοποιημένης οικοτεχνίας, όσο και από τους καταναλωτές, προκειμένου να στηρίξουν με την προτίμησή τους τα υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα.
          Το Δίκτυο Οικοτεχνών Κρήτης συμμετείχε στην πρόσφατη Food Expo που πραγματοποιήθηκε στις 18-20 Μαρτίου 2023, στο Metropolitan Expo στην Αττική με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής «ΠΛΟΗΓΟΣ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω