Ροή Ειδήσεων

Μελέτη οδικού άξονα Βρύσες-Χώρα Σφακίων

Η Περιφέρεια Κρήτης προχωράει σε μελέτη, για το έργο «Βελτίωση κατά τμήματα οδικού άξονα Βρύσες-Χώρα Σφακίων-Όρια Π.Ε. Χανίων (Δια του Φραγκοκάστελου)» προϋπολογισμού 1.572.826 €. Η μελέτη αποσκοπεί στην αύξηση της οδικής ασφάλειας της οδού, παρακάμπτοντας οικισμούς και βελτιώνοντας τα γεωμετρικά στοιχεία της χάραξης. Ο οδικός άξονας «Βρύσες – Χώρα Σφακίων – όρια Π.Ε. Χανίων, διά του Φραγκοκάστελλου» ως έχει σήμερα, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για ασφαλή κίνηση των οχημάτων, σε σχέση με τον υφιστάμενο κυκλοφοριακό φόρτο.
Το αντικείμενο της μελέτης αφορά την βελτίωση κατά τμήματα του οδικού άξονα «Βρύσες – Χώρα Σφακίων – όρια Π.Ε. Χανίων, διά του Φραγκοκάστελλου», ο οποίος αποτελείται από την Επαρχιακή οδό με αριθμό 54 «Βρύσες – Ασκύφου – Χώρα Σφακίων» και τμήμα της Επαρχιακής οδού με αριθμό 31 «Ροδοβάνι – Σούγια – Χώρα Σφακίων προς Μύρθιο και Μονή Πρεβέλης δια Αγ. Ρουμέλης, Αγ. Ιωάννου, Ανωπόλεως, Κομιτάδων, Πατσιανού, Καψοδάσους και Σκαλωτής μετά διακλαδώσεως εις Φραγκοκάστελο».
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, η μελέτη για το έργο  εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω