Μετεγκατάσταση οικογενειών σεισμοπλήκτων

Άρχισε η μετεγκατάσταση οικογενειών από τις σκηνές στο κλειστό γυμναστήριο Αρκαλοχωρίου και στο πολύκεντρο Ινίου, με στόχο την παροχή ασφαλέστερων συνθηκών διαβίωσης στους σεισμόπληκτους.
Παράλληλα ολοκληρώνονται οι χωματουργικές εργασίες στον μεγάλο οικοπεδικό χώρο απέναντι από το εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου για την τοποθέτηση των πρώτων οικίσκων φιλοξενίας που αναμένονται από την Αθήνα. Οι ενέργειες γίνονται από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, την κεντρική διοίκηση, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες, την Εκκλησία, τις εθελοντικές οργανώσεις.
Στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου-όπου ολοκληρώνονται οι εργασίες του πλήρους εξοπλισμού από την Αναπτυξιακή  – φιλοξενούνται ήδη οι πρώτες 35 οικογένειες από τις σκηνές που έχουν στηθεί έξω από το εκθεσιακό κέντρο.
Ανάλογη είναι η διαδικασία μεταφοράς που ακολουθείται και από τις σκηνές των χωριών Ινίου -Μαχαιράς στο κλειστό χώρο του πολύκεντρου του Πολιτιστικού συλλόγου Ινίου.
Η μεταφορά των σεισμόπληκτων στον πολύκεντρο Ινίου αποφασίστηκε σε επίσκεψη του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη στις σκηνές σεισμόπληκτων  Ινίου-Μαχαιράς σε συνεργασία με τους παριστάμενους στην συνάντηση, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού συλλόγου Τίτο Κοκολάκη, τον Διευθυντή της Αναπτυξιακής Γιώργο Μαυρογιάννη, τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Μανόλη Φραγκάκη, ενώ ζητείται από την τοπική κοινωνία η τοποθέτηση οικίσκων σε προσφερόμενο χώρο του παλαιού γηπέδου για την ασφαλέστερη λύση των αυξημένων αναγκών στέγασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω