Μινωική γευστική πρόταση

[χρόνος ανάγνωσης 53 δευτερόλεπτα]

Έκλεισε τις «πύλες» του με εξαιρετική επιτυχία το «Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς», το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Χανίων στο εκθεσιακό κέντρο της Αγυιάς, μεταξύ 23 και 25 Φεβρουαρίου 2024.
Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 110 εκθέτες, ανάμεσά τους και 11 Ευρωπαϊκές πολυεθνικές επιχειρήσεις, οι οποίες παρουσίασαν στους επισκέπτες τις νέες τεχνολογίες στον Ελαιοκομικό τομέα, σε συνδυασμό με πλήθος από κάθε είδους λύσεις εξοπλισμού και υπηρεσιών για τον κορυφαίο κλάδο της Κρήτης. Ιδιαίτερη τιμή για τη διοργάνωση του Επιμελητηρίου Χανίων, η παρουσία στα εγκαίνια του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, των κοινοβουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκπροσώπων των Χανίων.
          Στην διάρκεια των εκδηλώσεων προωθήθηκαν τα μοναδικά σε ποιότητα Αγροδιατροφικά προϊόντα της Κρήτης, ως αναπόσπαστο μέρος της Ελληνικής Γαστρονομίας. Στο επίκεντρο: Τυροκομικά προϊόντα, αβοκάντο, μελισσοκομικά προϊόντα, παραδοσιακά ζυμαρικά, αναψυκτικά και αφεψήματα, ελληνικός καφές, προϊόντα χαρουπιού.
            Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, δήλωσε ότι «Η Μινωική γευστική πρόταση υπερέχει γιατί πηγάζει από έναν μοναδικό πολιτισμό ηλικίας τουλάχιστον 5.000 ετών, με επίκεντρο τα ξεχωριστά προϊόντα της ευλογημένης Κρητικής Γης και κυρίαρχη την Ελιά. Τα τελευταία χρόνια, οι εξωστρεφείς Χανιώτες επιχειρηματίες και οι πολύπειροι παραγωγοί μας, με σχέδιο και σκληρή δουλειά, κατορθώνουμε να υπερβαίνουμε τα τεράστια εμπόδια των αλλεπάλληλων οικονομικών κρίσεων, κατακτώντας διαρκώς νέες διεθνείς αγορές και ανοδικούς εξαγωγικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Το Επιμελητήριο Χανίων με μια ακόμα μαζική διοργάνωση 9.000 επισκεπτών και 110 εκθετών τοποθετήσαμε τα Χανιά στο επίκεντρο της Ελληνικής Ελαιοκομίας, προσελκύοντας πολύπλευρα οφέλη για τον τόπο μας, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω