Μινωϊκή Ζωή Οροπεδίου

Εκδήλωση για τη Μινωϊκή Ζωή στον Άγιο Χαράλαμπο Οροπεδίου Λασιθίου, διοργανώνει ο Πολιτιστικός – Λαογραφικός Σύλλογος «το Γεροντομουρί». το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022, ώρα 19.30 στην πλατεία του Αγίου Χαραλάμπους.
          Θέμα της εκδήλωσης είναι «Η πόλη ΔΙΚΤΑ στο Οροπέδιο και Κτηνοτροφικές καταγραφές στη Μινωϊκή περίοδο με βάση τις πινακίδες καταγραφής Προϊόντων στα αρχεία της Γραμμικής Β». Κύριος Ομιλητής της φετινής εκδήλωσης θα είναι ο Σπουδαίος Κρητικός Ερευνητής Τσικριτσής Μηνάς, Δρ. Θ. ΑΠΘ, Ερευνητής Αιγαιακών Γραφών.
Στόχος, η ανάδειξη τόσο του σπηλαίου του χωριού όσο και της ζωής των κατοίκων του τόπου, του Οροπεδίου Λασιθίου, την περίοδο της λειτουργίας του Ιερού Μινωικού Σπηλαίου Αγίου Χαραλάμπους. Οι εκδηλώσεις αγκαλιάζουν όλο το Οροπέδιο Λασιθίου, αποτελούν δε μία προσέγγιση αποτύπωσης της απλής καθημερινής ζωής των προγόνων στον χώρο και στον χρόνο.
          Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από Κρητική μουσική, ενώ θα διανέμεται στους προσκεκλημένους δωρεάν φαγητό αντιπροσωπευτικό της τελετής και πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

2η Ημερίδα «ΚΡΗΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΝ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω