Ροή Ειδήσεων

Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων Αμαρίου

[χρόνος ανάγνωσης 40 δευτερόλεπτα]

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της σύγχρονης Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων στο  Αμάρι και του νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), του Ρεθύμνου.
Η μονάδα Μηχανικής διαλογής και αναερόβιας χώνευσης που κόστισε συνολικά 43,62 εκ.€ , θα επεξεργάζεται 35.600 τόνους/έτος Αστικών Σύμμεικτων Αποβλήτων (ΑΣΑ) με τα πλέον σύγχρονα μέσα μηχανικής διαλογής και 7.400 τόνους /έτος προδιαλεγμένου οργανικού υλικού, ενώ παράλληλα θα παράγεται ενέργεια (συμπαραγωγή θερμικής – ηλεκτρικής ενέργειας) από το βιοαέριο της αναερόβιας χώνευσης των οργανικών αποβλήτων.
            Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε ότι «Η κατασκευή ενός έργου είναι από μόνη της μια σημαντική αναπτυξιακή πράξη. Αλλά, εδώ δεν εγκαινιάζουμε απλά ένα έργο. Σήμερα στο Αμάρι ενισχύουμε την αλυσίδα της ποιοτικής ανάπτυξης. Με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες γενιές, με τη σκέψη προσανατολισμένη στην αντιμετώπιση των σύγχρονων περιβαλλοντικών προκλήσεων, δομούμε τη Νέα Δυναμική και Βιώσιμη Κρήτη. Την Κρήτη του 2030.»
            Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων Υπουργείων, του Περιφερειάρχη Κρήτης, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, του προεδρείου του ΕΣΔΑΚ, της ΠΕΔ, Υπηρεσιακών παραγόντων και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Τον αγιασμό στα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω