Νέα αεροπορικά δρομολόγια Δουβλίνο – Ηράκλειο

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 5 δευτ.]

Με τις καλύτερες προοπτικές ξεκινάει η νέα τουριστική χρονιά για τις αφίξεις από Ιρλανδία προς Ελλάδα, μετά την ισχυρή περσινή άνοδο (+33%), που σημείωσαν οι αεροπορικές αφίξεις από το Δουβλίνο (9μηνο 2023 έναντι 2022).
Η ανοδική αυτή τάση, όπως καταγράφηκε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Holiday World Show Dublin 2024 αναμένεται αυξημένη και φέτος, καθώς προγραμματίζονται νέα αεροπορικά δρομολόγια προς Ηράκλειο, Ρόδο και Ζάκυνθο.
Συγκεκριμένα η Aer Lingus, εισάγει νέα δρομολόγια προς Ηράκλειο από 6 Μαΐου ως 2 Σεπτενβρίου και συνεχίζει να πετά απευθείας από Δουβλίνο προς Αθήνα, Κω, Σαντορίνη, Κέρκυρα. Επίσης συμφωνήθηκε η διοργάνωση ταξιδίου εξοικείωσης (fam/press trip) στο Ηράκλειο τον Μάιο 2024, στο πλαίσιο της έναρξης του νέου δρομολογίου της αεροπορικής εταιρείας Aer Lingus από Δουβλίνο προς Ηράκλειο.
          Παράλληλα η Ryanair, προσθέτει στα δρομολόγιά της τη Ζάκυνθο (πτήσεις από 5 Απριλίου ως 25 Οκτωβρίου), και για πρώτη φορά τη Ρόδο από το αεροδρόμιο του Cork. Συνεχίζει να πετά από Δουβλίνο προς Αθήνα, Χανιά, Κέρκυρα, Κω, Ρόδο, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη, ενώ διατηρούνται για τρίτη χρονιά οι πτήσεις της προς Κέρκυρα από το αεροδρόμιο του Shannon.  
          Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου του ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία και η Ιταλία αποτελούν τους πλέον σημαντικούς ανταγωνιστικούς προορισμούς στην Ιρλανδική αγορά παρά την μείωση που είχαν το 2023, με την Ελλάδα να αποτελεί εξαίρεση και να έχει σημειώσει 33% αύξηση, ενώ εκτιμάται από ειδικούς της αγοράς ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω κατά το 2024. Πρόσφατη έρευνα της Airbnb για το 2024 επιβεβαιώνει τη δημοφιλία της Ελλάδας για τους Ιρλανδούς ταξιδιώτες. Στόχος του ΕΟΤ είναι ο συνεχής εμπλουτισμός της ιρλανδικής αγορά με περισσότερους ελληνικούς προορισμούς και τουριστικά προϊόντα, καθώς και η απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω