Ροή Ειδήσεων

Νέα Γενική Διευθύντρια ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διορίζει την Isabel Vansteenkiste ως Γενική Διευθύντρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων, την 1η Νοεμβρίου 2021, διαδέχοντας τον Hans-Joachim Klöckers, μετά την αποχώρησή του στις 31 Οκτωβρίου λόγω συνταξιοδότησης.
Η Γενική Διεύθυνση παρακολουθεί και προβλέπει τις παγκόσμιες οικονομικές τάσεις και βοηθά το Εκτελεστικό Συμβούλιο προετοιμάζοντας πολιτικές θέσεις για θέματα διεθνούς και ΕΕ/ζώνης του ευρώ και κάνοντας ρυθμίσεις για συναντήσεις, για παράδειγμα, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), των G7 και G20 υπουργούς οικονομικών και διοικητές κεντρικής τράπεζας και υπουργούς οικονομικών της ΕΕ και της ζώνης του ευρώ (ECOFIN και Eurogroup).
Εστιάζει στη διεθνή χρηματοοικονομική αρχιτεκτονική, τον διεθνή ρόλο του ευρώ και θεσμικά ζητήματα της ΕΕ. Διαχειρίζεται επίσης τα γραφεία αντιπροσώπων της ΕΚΤ στο εξωτερικό
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η κυρία Vansteenkiste είναι επί του παρόντος Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Νομισματικής Πολιτικής και προηγουμένως κατείχε τη θέση της Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας Οικονομικών.
Η νέα Γενική Διευθύντρια προσχώρησε στην ΕΚΤ το 2002, όταν ξεκίνησε την καριέρα της ως οικονομολόγος και ειδικός σε τομείς όπως οι συναλλαγματικές ισοτιμίες, οι προβλέψεις, η οικονομία των ΗΠΑ, οι αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς και θέματα που σχετίζονται με το ΔΝΤ. Κατείχε διάφορες διευθυντικές θέσεις τόσο στη Γενική Διεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων όσο και στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών. Στο τελευταίο ήταν ανώτερη σύμβουλος για την προετοιμασία των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και επικεφαλής του τμήματος επιτήρησης της χώρας, η οποία αξιολογεί τις οικονομικές πολιτικές των χωρών της ζώνης του ευρώ. Ως Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Οικονομικών, η κα Vansteenkiste συμμετείχε σε ευρωπαϊκές συνεδριάσεις (της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup, της Οικονομικής και Οικονομικής Επιτροπής και του Eurogroup), και ως Επικεφαλής της Διεύθυνσης Διεθνούς Ανάλυσης Πολιτικής, συμμετείχε σε διεθνείς συναντήσεις (του BIS, G7 και G20).
Κατέχει διδακτορικό στα Οικονομικά από το Katholieke Universiteit Leuven.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω