Ροή Ειδήσεων

Νέα Διοίκηση SMEunited

Στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιοτεχνιών και ΜμΕ SMEunited.  Η Γενική Συνέλευση έκλεξε νέο Προεδρείο (Board of Directors) για την διετία 2022-2023 που αναλαμβάνει την ηγεσία την 1η Ιανουαρίου 2022.
Πρόεδρος εξελέγη ο Petri Salminen, από την Ομοσπονδία Φινλαδικών Επιχειρήσεων, ενώ στο νέο Προεδρείο της SMEunited εξελέγη ο και ο πρώην Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος, ο οποίος μετέχει στην SMEunited ως Αντιπρόεδρος από το 2013.
Στην ομιλία του ο νέος Πρόεδρος αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν οι ΜμΕ, και στην ανάγκη να οικοδομηθεί ένα περιβάλλον όπου να μπορούν να καινοτομούν, να επενδύουν, και να δημιουργούν θέσεις εργασίας.
Σημειώνεται πως η SMEunited, στην οποία η ΓΣΕΒΕΕ υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη, είναι αναγνωρισμένη εργοδοτική οργάνωση και Ευρωπαίος Κοινωνικός Εταίρος.
Έχει 65 οργανώσεις-μέλη (εθνικές διεπαγγελματικές ομοσπονδίες Βιοτεχνιών και ΜΜΕ, ευρωπαϊκές κλαδικές οργανώσεις ΜΜΕ, και συνεργαζόμενα μέλη) από περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες, εκπροσωπώντας περισσότερες από 22,5 εκατομμύρια επιχειρήσεις με περίπου 82 εκατομμύρια εργαζομένους σε όλη την Ευρώπη.
          ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Petri Salminen είναι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φινλανδικών Επιχειρήσεων (FFE). Έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στο FFE σε διάφορους ηγετικούς ρόλους σε τοπικό, περιφερειακό και επίπεδο. Πριν γίνει πρόεδρος, ο Petri Salminen είχε ειδικευτεί σε ζητήματα διεθνοποίησης, αναπτυξιακής επιχειρηματικότητας και μεταναστευτικής επιχειρηματικότητας.
Ο Petri Salminen είναι επιχειρηματίας στην Salminen & Tikka Ltd παρέχοντας επιχειρήσεις και πωλήσεις υπηρεσίες ανάπτυξης. Είναι επίσης συνεργάτης στην οικογενειακή επιχείρηση AJ-Tools Oy Ltd που δραστηριοποιείται στη μεταλλουργία.
Σπούδασε μάρκετινγκ, ηγεσία και εμπορικό δίκαιο στην Jyväskylä University School of Business and Economics.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω