Ροή Ειδήσεων

Νέα επένδυση MOTOR OIL

Την νέα επένδυση της MOTOR OIL Hellas SA, ύψους 339,6 εκατ. € ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων που συνεδρίασε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023.
Πρόκειται για το επενδυτικό σχέδιο «Μονάδα Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FSRU)» του επενδυτικού φορέα «ΔΙΩΡΥΓΑ GAS» μέλους του Ομίλου MOTOR OIL Hellas S.A. (M.O.E.) στην Δημοτική Ενότητα Αγίων Θεοδώρων του Νομού Κορινθίας, το οποίο θα λάβει το κίνητρο της Ταχείας Αδειοδότησης.
Ειδικότερα η επένδυση αφορά στην κατασκευή και λειτουργία ενός Τερματικού Σταθμού Φυσικού Αερίου ο οποίος θα διασυνδέεται, μέσω χερσαίου αγωγού, με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου. Θα κατασκευαστούν 4 διακριτά τμήματα, από τα οποία τα δυο χαρακτηρίζονται ως Hydrogen-Ready, καθώς με ελάχιστες τροποποιήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τη μεταφορά υδρογόνου. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η κατασκευή πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU), η κατασκευή προβλήτα (Hydrogen Ready), ο εξοπλισμός αυτού και οι εγκαταστάσεις ξηράς (Hydrogen Ready) καθώς και ένας μετρητικός σταθμός και η σύνδεση του με το σύστημα μεταφοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω