Ροή Ειδήσεων

Νέα Επικεφαλής Κέντρου Καινοτομίας BIS

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) διόρισε τη Cecilia Skingsley ως Επικεφαλής του BIS Innovation Hub. Θα ηγηθεί του Κόμβου Καινοτομίας στην αποστολή του να προωθήσει τη διεθνή συνεργασία μεταξύ των κεντρικών τραπεζών για την καινοτόμο χρηματοοικονομική τεχνολογία.
          Η Cecilia Skingsley, επί του παρόντος Πρώτη Υποδιοικητής της Sveriges Riksbank (της Σουηδικής κεντρικής τράπεζας), θα ενταχθεί στο BIS στις 14 Σεπτεμβρίου 2022, για πενταετή θητεία. Ως επικεφαλής του BIS Innovation Hub, θα είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του BIS. Η Cecilia Skingsley είναι μια πολύ αξιοσέβαστη ηγέτιδα σε θέματα καινοτομίας στη διεθνή κοινότητα. Έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση βασικών διεθνών πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην ανάπτυξη των CBDC. Είναι πιστοποιημένη χρηματοοικονομική αναλύτρια και πτυχιούχος οικονομικών και πολιτικών επιστημών από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Διαδέχεται τον Benoît Cœuré, ο οποίος διορίστηκε Πρόεδρος της Αρχής Ανταγωνισμού της Γαλλίας τον Ιανουάριο.
          Αναλαμβάνει το τιμόνι του Innovation Hub καθώς δημιουργεί ένα παγκόσμιο αποτύπωμα σε οκτώ τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Πέντε BIS Innovation Hub Centres λειτουργούν ήδη στο Χονγκ Κονγκ SAR, στο Λονδίνο, στη Σιγκαπούρη, στη Στοκχόλμη (για τις σκανδιναβικές χώρες) και στην Ελβετία. Δύο ακόμη Hub Centres, στη Φρανκφούρτη – Παρίσι (για το Ευρωσύστημα) και στο Τορόντο, αναμένεται να ανοίξουν εντός του έτους. Το Innovation Hub έχει επίσης μια στρατηγική συνεργασία με το Federal Reserve System.
          Το Innovation Hub χρησιμεύει ως πλατφόρμα για τη συνεργασία των κεντρικών τραπεζών για την οικοδόμηση τεχνολογικών λύσεων σε προβλήματα στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Αναπτύσσει τεχνολογικά έργα που επικεντρώνονται σε θέματα προτεραιότητας όπως τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας (CBDC), οι υποδομές χρηματοπιστωτικών αγορών επόμενης γενιάς, η εποπτική και ρυθμιστική τεχνολογία (suptech/regtech), η ανοιχτή χρηματοδότηση, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και η πράσινη χρηματοδότηση. Το Innovation Hub παρακολουθεί επίσης τις κρίσιμες τάσεις της τεχνολογίας που επηρεάζουν τις κεντρικές τράπεζες και χρησιμεύει ως σημείο εστίασης για ένα δίκτυο άνω των 200 ειδικών κεντρικών τραπεζών σε θέματα καινοτομίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω