Νέα ημερομηνία POS

[χρόνος ανάγνωσης 35 δευτερόλεπτα]

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) τροποποιείται η καταληκτική ημερομηνία για την υποχρεωτική αποδοχή ηλεκτρονικών πληρωμών σε όλους τους κλάδους της λιανικής και την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού. Η παράταση κατά έναν μήνα χορηγείται με τροποποίηση προηγούμενων αποφάσεων περί των «Ρυθμίσεων για την αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα και άλλα μέσα πληρωμών», όπως προβλέπει ο νόμος.  
          Η τελευταία κοινή απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, παρατείνει το διάστημα προσαρμογής και συμμόρφωσης των υπόχρεων για την αποδοχή όλων των μέσων πληρωμής έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024.
          Επίσης, σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, η ΚΥΑ ορίζει ότι για το χρονικό διάστημα από 1 Φεβρουαρίου 2024 έως και 1 Απριλίου 2024 αναστέλλεται κατ’ εξαίρεσιν η επιβολή προστίμου στους νέους υπόχρεους, εφόσον είναι σε θέση να αποδείξουν με επίσημα παραστατικά ότι έχουν προμηθευτεί τερματικά αποδοχής καρτών (POS) έως και 29 Φεβρουαρίου 2024 και τελούν εν αναμονή προς εγκατάσταση στην επιχείρησή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω