Νέα παγκόσμια χρηματοοικονομική διακυβέρνηση

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 37 δευτ.]

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO), σε κοινή συνεργασία με το NOAH Regen, επανεξετάζει την χρηματοδότηση του τουρισμού εγκαινιάζοντας την έναρξη του οικοσυστήματος του UN NetZero Facility και του Re-PLANET Capital Fund. Η έναρξη πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2023 στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη, σηματοδοτώντας μια κομβική στιγμή στην παγκόσμια εκστρατεία κατά της κλιματικής κρίσης.
          Το UN NetZero Facility και το Re-PLANET Capital Fund Ecosystem φιλοδοξούν να προωθήσουν μια νέα εποχή παγκόσμιας χρηματοοικονομικής διακυβέρνησης. Αυτή η μετασχηματιστική πρωτοβουλία στοχεύει να ξεκλειδώσει την αξία του άνθρακα, ενσωματώνοντας έννοιες όπως το Blue Carbon και τα κυκλικά επιχειρηματικά μοντέλα. Το οικοσύστημα είναι αφιερωμένο στο να καταλύει θετικές αλλαγές στους τομείς της Γαλάζιας και Πράσινης Οικονομίας, μετατρέποντας την αναγέννηση όχι μόνο σε οικολογική αναγκαιότητα αλλά και σε επικερδή προσπάθεια.
            Τα βασικά σημεία του πλαισίου περιλαμβάνουν:
• Μικτό χρηματοοικονομικό οικοσύστημα 
Μια συλλογική προσέγγιση που ενσωματώνει διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης, παρέχοντας μια σταθερή βάση για την αντιμετώπιση πιεστικών κλιματικών προκλήσεων.
• Τεχνολογία Blockchain
Χρησιμοποιεί ενεργειακά αποδοτική τεχνολογία blockchain για διαφανή άντληση και μεταφορά κεφαλαίων, διασφαλίζοντας παρακολούθηση και υπευθυνότητα σε πραγματικό χρόνο.
• Διαφάνεια και λογοδοσία  
Δεσμευόμαστε για απαράμιλλη διαφάνεια, λογοδοσία και δυνατότητα ελέγχου, διασφαλίζοντας την ιχνηλασιμότητα των κεφαλαίων από την έναρξη έως την εφαρμογή.
          Το Καταπιστευματικό Ταμείο Multi-Partners του UNWTO, στο πλαίσιο του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών, θα προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες και επιχορηγήσεις για την επιτάχυνση της παγκόσμιας προόδου προς την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Η Διευκόλυνση θα λειτουργεί βάσει ενός μοντέλου μεικτής χρηματοδότησης και πρόκειται να αξιοποιήσει τις επενδύσεις για τη μετάβαση προς την οικοδόμηση μιας οικονομίας με συνείδηση ​​του κλίματος.
          Το UN NetZero Facility και το Re-PLANET Capital Fund Ecosystem θα αντιμετωπίσουν μερικά από τα πιο εντάσεως κεφαλαίου κλιματικά ζητήματα, όπως η ποιότητα και η ακεραιότητα των πιστώσεων άνθρακα, η ρυθμιστική δυναμική και η δυναμική της αγοράς και η δημιουργία εσόδων από κρατικές πιστώσεις που βασίζονται στη φύση και πιστώσεις άνθρακα.
          Η Γενική Διευθύντρια του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη (UNOG) Tatiana Valovaya δήλωσε: «Η Διευκόλυνση NetZero του ΟΗΕ έχει σχεδιαστεί για να έχει απήχηση στην Ατζέντα του 2030 που αντανακλά τη διασύνδεση μεταξύ της ανθρώπινης ευημερίας και της υγείας του πλανήτη».
            Ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO Zurab Pololikashvili λέει: «Η μετατροπή του τουρισμού σε επιχειρήσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα είναι η πυξίδα μας, ας κάνουμε το Net Zero τον προορισμό μας μέχρι το 2050 – ένα ταξίδι για την ευημερία και μια υγιή Γη».
            Ο Frederic Degret, Διευθύνων Σύμβουλος της Noah προσθέτει: «Βρισκόμαστε σε μια κομβική στιγμή. Το Re’planet Capital Fund, σύμφωνα με το άρθρο 9 του SFDR, δεν είναι απλώς ένα ταμείο. Είναι ένας καταλύτης για την αλλαγή, δίνοντας τη δυνατότητα στους επενδυτές να οδηγήσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω