Ροή Ειδήσεων

Νέα στάση εργασίας Υγειονομικών

Συγκεντρώσεις διοργανώνουν οι νοσηλευτικοί την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021 στις 7πμ σε όλες τις πύλες των νοσοκομείων και πανελλαδική στάση εργασίας από 10:00 – 15:00 και παράλληλα συγκεντρώσεις στις 11 το πρωί σε Αθήνα στο υπουργείο Υγείας, στη Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης και στις Περιφέρειες στις κατά τόπους ΥΠΕ.
Τις κινητοποιήσεις πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κατά της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και της εισόδου ιδιωτών και εργολάβων στα νοσοκομεία.
Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι «Ο εξαναγκασμός, η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στέλνει αρνητικά μηνύματα στην κοινωνία. Οι υγειονομικοί είναι παράδειγμα προς μίμηση. Έχουν εμβολιαστεί σε υψηλότατα ποσοστά του 90% (συνυπολογίζοντας το ποσοστό των συναδέλφων που διαθέτουν φυσική ανοσία). Περισσότερο από κάθε επαγγελματική ομάδα που μας κουνάνε το δάκτυλο δημοσίως. Τηρούμε τα μέτρα προστασίας εμβολιασμένοι και μη και δεν υπάρχει καμία εστία διασποράς του ιού στα Νοσοκομεία που να ευθύνεται το υγειονομικό προσωπικό για το τελευταίο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η ομοσπονδία μας έδωσε και δίνει αγώνες υπέρ του εμβολιασμού. Καλούμε όλους τους συναδέλφους έστω και τις τελευταίες ημέρες να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό. Δεν πρόκειται όμως να επιτρέψουμε συνάδελφοι να χάσουν τη δουλειά τους. Δεν πρόκειται να δεχθούμε τη πλήρη αποδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με το μέτρο της υποχρεωτικότητας που επιβλήθηκε χωρίς λόγο. Δεν πρόκειται να δεχθούμε συγχωνεύσεις, καταργήσεις, ιδιωτικοποιήσεις του ΕΣΥ.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω