Ροή Ειδήσεων

Νέες διακρίσεις καινοτόμων δράσεων ΙΤΕ

Για τέταρτη συνεχή χρονιά οι καινοτόμες δράσεις του Ινστιτούτου Πληροφορικής (ΙΠ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) επιβραβεύτηκαν με HealthCare Business Awards στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
          Ειδικότερα η Μονάδα Υβριδικών Τεχνικών Μοριακής Απεικόνισης (Hybrid Molecular Imaging Unit) του ΙΤΕ-ΙΠ έλαβε GOLD και PLATINUM βραβεία στην ενότητα «Ερευνητικά́ Κέντρα», για την εγκατάσταση και λειτουργία της καινοτόμου αυτής ερευνητικής υποδομής. Η Μονάδα Υβριδικών Τεχνικών Μοριακής Απεικόνισης του ΙΤΕ-ΙΠ, αποτελεί μια σύγχρονη στρατηγική επένδυση του ΙΤΕ-ΙΠ που θέτει τη χώρα στην πρωτοπορία των μεταφραστικών ερευνητικών δραστηριοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, καθιστώντας τη μια Εθνική Ερευνητική Υποδομή. Η νέα αυτή ερευνητική υποδομή φιλοδοξεί να έχει μείζονα συμβολή στην ανάπτυξη και αξιολόγηση μοντέρνων στρατηγικών ιατρικής ακριβείας για τη διαχείριση ενός ευρέος φάσματος νοσημάτων όπως κακοήθειες, καρδιαγγειακά, ρευματολογικά και νευρολογικά νοσήματα. Μέσα σε ένα πλαίσιο εξωστρέφειας και διαφάνειας για τη διαχείριση των πόρων (ανθρώπινων και υλικών), η υποδομή αυτή ανοίγει νέους ορίζοντες και δυνατότητες για συνέργειες με Πανεπιστήμια, Ερευνητικά κέντρα και ιδιωτικούς φορείς βιο-ιατρικής έρευνας.
          Τα βραβεία παρέλαβε ο Δρ. Παπαδάκης Γεώργιος, Κύριος Ερευνητής (Principal Investigator) Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Υβριδικών Τεχνικών Μοριακής Απεικόνισης, ΙΤΕ-ΙΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω