Νέοι κανόνες σήμανσης εισαγωγών Καναδά

[χρόνος ανάγνωσης 51 δευτερόλεπτα]

Εφιστάται η προσοχή των εξαγωγέων ελληνικών και ευρύτερα οίνων παραγωγής ΕΕ σχετικά με πιθανές επιπτώσεις των νέων κανόνων σήμανσης των οίνων ΕΕ που θα τεθούν σε εφαρμογή από 8 Δεκεμβρίου 2025 σε ό,τι αφορά την σήμανση των προϊόντων που εξάγονται στο Κεμπέκ. Σύμφωνα με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Τορόντο, εκτιμάται ότι οι επισημάνσεις ισχύουν και στις υπόλοιπες καναδικές Επαρχίες. Συγκριμένα, επισημαίνεται ότι θα γίνεται αποδεκτή η τοποθέτηση κωδικού QR επί της φιάλης οίνου, ο οποίος θα παραπέμπει σε ιστοσελίδα όπου θα υπάρχει ο πίνακας διατροφικών στοιχείων του προϊόντος σύμφωνα με τις προδιαγραφές ΕΕ.
Ωστόσο, δεν θα γίνονται αποδεκτά στο Κεμπέκ τα εξής:
Σήμανση που θα περιλαμβάνει πίνακα διατροφικών στοιχείων βάσει των προδιαγραφών ΕΕ.
Σε περίπτωση απεικόνισης τέτοιου πίνακα στα προϊόντα που προορίζονται για την καναδική αγορά θα πρέπει να τηρούνται οι προϋποθέσεις της καναδικής νομοθεσίας.
Φραστική επεξήγηση της διατροφικής αξίας, αντί της ύπαρξης πίνακα διατροφικών στοιχείων. Αν ο παραγωγός επιλέξει φραστική διατύπωση, τότε πρέπει υποχρεωτικά να συμπεριλάβει και πίνακα διατροφικών στοιχείων. Σε αντίθετη περίπτωση, στο Κεμπέκ αυτό δεν είναι απαραίτητο.
Το SAQ επισημαίνει ότι σε περίπτωση αλλαγών στις ετικέτες των προϊόντων, αυτές θα πρέπει να υποβληθούν προς έγκριση προτού εκτυπωθούν.
            Εν πάση περιπτώσει, οι εξαγωγείς ελληνικών οίνων στον Καναδά θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες της συνημμένης ανακοίνωσης και να συμβουλευτούν τα ισχύοντα στις υπόλοιπες καναδικές Επαρχίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω