Νέος αρχιεπίσκοπος Κρήτης

Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιο.
Στην Ιερά Σύνοδο, που συνήλθε υπό την προεδρία του Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ανεγνώσθη η επιστολή της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, με την οποία υπέβαλε στο Φανάρι το τριπρόσωπο υποψηφίων που είχε καταρτίσει από τις 28 Δεκεμβρίου.
Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος αναμένεται το προσεχές διάστημα στο Φανάρι για την τέλεση του Μικρού και του Μεγάλου Μηνύματος.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε:
«Η Εκκλησία της Κρήτης, ύστερα από την απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ανατίθεται στην ποιμαντορία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου. Η λαμπρή και σπουδαία εκκλησιαστική ιστορία της Κρήτης, ανοίγει σήμερα μια νέα σελίδα, στο σεβαστό πρόσωπο ενός άξιου ιεράρχη.
Ως Περιφέρεια Κρήτης, ευχόμαστε καλή και επιτυχημένη πορεία στο ευθυνοφόρο έργο του νέου Αρχιεπίσκοπου Κρήτης. Υγεία, δύναμη και μακροημέρευση. Οι ευχές μας τον συνοδεύουν. Άξιος.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω