Ροή Ειδήσεων

Νέος Γενικό Διευθυντή Οικονομικών ΕΚΤ

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) διόρισε τον Oscar Arce ως Γενικό Διευθυντή Οικονομικών. Η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών παρακολουθεί, αναλύει, μοντελοποιεί και προβλέπει οικονομικές εξελίξεις και πολιτικές, και παρέχει συμβουλές πολιτικής και γραμματειακή υποστήριξη για συνεδριάσεις νομισματικής πολιτικής που πραγματοποιούνται από τα όργανα λήψης αποφάσεων της ΕΚΤ.
Ο κ. Arce είναι επί του παρόντος Διευθυντής Οικονομικών, Στατιστικής και Έρευνας στην Banco de España και είναι μέλος χωρίς δικαίωμα ψήφου του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ιδρύματος.
Εκπροσωπεί επίσης την Banco de España σε διεθνή φόρουμ. Ο κ. Arce θα διαδεχθεί τον Frank Smets, ο οποίος θα πάρει άδεια άνευ αποδοχών για ένα χρόνο πριν επιστρέψει στην ΕΚΤ ως κύριος σύμβουλος.
Ο κ. Arce εντάχθηκε αρχικά στην Banco de España το 2004, προτού συνεχίσει να εργάζεται για την ισπανική κυβέρνηση και την Ισπανική Επιτροπή Αγοράς Κινητών Αξιών (CNMV). Επέστρεψε στην κεντρική τράπεζα το 2012. Έκτοτε κατείχε αρκετές διευθυντικές θέσεις εκεί, μεταξύ άλλων στη νομισματική πολιτική και την έρευνα. Ο κ. Arce είναι κάτοχος διδακτορικού στα Οικονομικά από το London School of Economics και σπούδασε στο Λονδίνο και Valladolid.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω