Νέος κύκλος τουριστικής ανάπτυξης

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 16 δευτ.]

Νέα στρατηγική με στόχο έναν ανταγωνιστικό και βιώσιμο τουρισμό, με γνώμονα τις αρχές της πράσινης ανάπτυξης  και μέριμνα για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη διαφύλαξη της ταυτότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος είναι στο σχεδιασμό του υπουργείου Τουρισμού.
          Σε δήλωση της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού αναφέρεται: «Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού σηματοδοτεί μια νέα αρχή για τον ελληνικό τουρισμό.
          Υπογραμμίζει την ανάγκη για πολιτικές που προάγουν την βιωσιμότητα, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη που θα αφορά ολόκληρη την κοινωνία.  
          Στο Υπουργείο Τουρισμού σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μια νέα στρατηγική με στόχο έναν ανταγωνιστικό και βιώσιμο τουρισμό, με γνώμονα τις αρχές της πράσινης ανάπτυξης  και μέριμνα για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη διαφύλαξη της ταυτότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
          Τα σημαντικά νέα που έρχονται για μια επιτυχημένη χρονιά όσον αφορά τα έσοδα και τις αφίξεις, μας ικανοποιούν. Παράλληλα όμως, μας ωθούν να βάζουμε ψηλότερα τον πήχη, ώστε να διασφαλίσουμε και να ενισχύσουμε τους λόγους για τους οποίους η χώρα μας αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό παγκόσμιας απήχησης.  
          Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, με αισιοδοξία για τον καινούργιο κύκλο ανάπτυξης που ανοίγουμε.»
          Επίσης σε μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τουρισμού τονίζει: «Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Τουρισμού, σύμφωνα και με το μήνυμα του Παγκόσμιο Οργανισμού Τουρισμού, μας υπενθυμίζει πως ο τουρισμός, οδηγεί στην ανάπτυξη, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι αυτή θα πρέπει να είναι βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς. Για την Περιφέρεια Κρήτης, η ενδυνάμωση του τουρισμού μέσα από τις Πράσινες Επενδύσεις, αποτελεί μια στρατηγική επιλογή που επιταχύνει τον πράσινο μετασχηματισμό και προωθεί, παράλληλα, την καινοτομία και την έξυπνη επιχειρηματικότητα. Σε όλους τους ανθρώπους του τουρισμού, στους χιλιάδες εργαζομένους, στους επιχειρηματίες του κλάδου, ευχόμαστε να ολοκληρωθεί και η φετινή τουριστική περίοδος με τα καλύτερα δυνατά οφέλη για όλους. Ως Περιφέρεια Κρήτης, με καλά μελετημένο σχέδιο, συνεχίζουμε την προσπάθεια για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης, για την προβολή του τόπου μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και βεβαίως για την επένδυση στην «πράσινη» ανάπτυξη, η οποία δίνει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό μας προϊόν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω